Afbeelding

Toch celstraf voor stalken van ex-vrouw uit Papendrecht

Algemeen 295 keer gelezen

PAPENDRECHT • De man die drie jaar lang zijn ex-vrouw uit Papendrecht heeft lastiggevallen, moet drie maanden de cel in. Ook moet hij de vrouw 5000 euro schadevergoeding betalen.

Het openbaar ministerie had twee weken geleden 240 uur werkstraf geëist. De rechtbank stelt echter dat er grote twijfels zijn of de man die straf wel zou uitvoeren en of hij er voldoende lering uit trekt. Daarom is een celstraf opgelegd en ook een contactverbod. Als hij dat niet naleeft, kan hij nog eens drie maanden cel krijgen.

Heel lastig
De 35-jarige man, voorheen wonend in Alblasserdam en nu in Hardinxveld-Giessendam, viel tussen 2012 en 2015 zijn ex-vrouw ontelbare malen lastig. Hij belde haar eindeloos, maar hing ook rond bij haar woning, bij haar werk en bij de school van hun beider dochtertjes.

In een poging om onvindbaar te zijn voor haar ex-man verhuisde de vrouw, ze veranderde van baan en ze kocht een andere auto.

Ernstig tekort geschoten
De verdachte verscheen twee weken geleden niet op de zitting bij de rechtbank. De zaak werd daarom bij verstek afgedaan. In de uitspraak staat dat de man ook als vader ernstig tekort is geschoten, omdat zijn twee dochtertjes ook last hadden van zijn handelwijze. Hij hield zich soms bij hun school op. Verder haalde de Papendrechtse politie hem een keer 's nachts van het balkon van het huis van de vrouw.

De rechtbank stelt dat de man in die periode verminderd toerekeningsvatbaar was, omdat hij psychische problemen had. Toch vond de rechtbank een celstraf op zijn plaats.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden