Afbeelding

Bewoners planetenbuurt Lekkerland mogen meepraten over terugplaatsen bomen

Algemeen 157 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Bewoners van de Marslaan en Plutostraat in Nieuw-Lekkerland mogen binnenkort meepraten over het terugplaatsen van bomen in hun straat. De gemeente Molenwaard kapte bomen in verband met werkzaamheden aan de riolering.

Een aantal inwoners is boos over het verdwijnen van de bomen. Zij vragen zich af of er geen andere oplossing mogelijk was voor het riool, zodat de bomen gespaard hadden kunnen worden.

Verstoppingen
Een woordvoerder van de gemeente meldt dat er geen alternatief was. "Als het riool op een andere plaats gelegd wordt, heeft dat in dit geval nadelige gevolgen voor bijvoorbeeld de huisaansluitingen. Dit brengt ongemak (zoals verstoppingen) en kosten teweeg voor de inwoners en de gemeente. Er worden volgend jaar bij de herinrichting, in overleg met de bewoners, bomen terug geplant. Het bewonersoverleg, waar inwoners hun voorkeuren kunnen aangeven, vindt waarschijnlijk plaats in september. Inwoners krijgen daarvoor een uitnodiging."

Bloesembomen
Naast drie grote bomen moesten ook bloesembomen het veld ruimen. De woordvoerder: "Deze bomen moesten ook deels weg voor de riolering. Ook wordt de straat op die plek opgehoogd, waardoor de bomen het hoogstwaarschijnlijk niet zouden overleven. Ook daar komen nieuwe bomen terug." Voor vervanging van dit groen kunnen inwoners eveneens hun voorkeur aangeven, tijdens het overleg. Het zelfde geldt voor bomen in de Plutostraat, die zijn weggehaald in verband met de rioleringswerkzaamheden.

Drie meter hoog
Volgens de gemeente komen er bomen van 'redelijk formaat' op de plekken waar groen is verwijderd. "De hoogte is vaak zo'n 3 tot 3,5 meter, met een stamomtrek van 20 tot 25 centimeter."

Vragen over groen
Inwoners die vragen hebben over groen, kunnen mailen of bellen naar ambtenaar E. von Hout, via het telefoonnummer: 140184 of per mail: Eddy.vonHout@gemeentemolenwaard.nl.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 13 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden