Afbeelding
Foto: stockfoto 123rf.com

Politie zoekt getuigen van woningbrand Papendrecht

112 220 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Forensische Opsporing heeft na eerste onderzoek naar de woningbrand aan de Stellingmolen in Papendrecht het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. De politie komt graag in contact met getuigen.

Zaterdag 29 juli brak rond 20.30 uur een grote brand uit in een woning aan de Stellingmolen in Papendrecht. Omwonenden probeerden nog uit alle macht te blussen, maar tevergeefs. De brand breidde zich steeds verder uit. Uit voorzorg werden meerdere woningen ontruimd. 

Veel schade
De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg, maar de woning is ernstig beschadigd. Andere woningen liepen rook- en waterschade op.

Brandstichting
De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Zondag 30 juli startte de Forensische Opsporing met het brandonderzoek. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting.

Naast het sporenonderzoek is informatie van omwonenden en getuigen van groot belang. Heeft u zaterdagavond of in de dagen voorafgaand aan de brand mogelijk verdachte zaken gezien, gehoord of gemerkt, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie.  Dat kan via 0900-8844 of via http://www.politie.nl/contact. Als u liever anoniem blijft dan kunt u melden via http://www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.  

Beeldmateriaal
Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal. Heeft u tijdens de brand staan filmen of heeft u een beveiligingscamera aan uw woning in de buurt van de Stellingmolen, dan zou de politie graag uw beelden ontvangen. Beelden kunt u uploaden via dit tipformulier: http://bit.ly/2vixPU9.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden