Afbeelding

Wielerronde Alblasserdam: Barend Verhagen met 63 jaar onverslaanbaar in de Sportklasse

Sport 552 keer gelezen

ALBLASSERDAM •  Hoezo, oud. Barend Verhagen liet tijdens de ronde van Alblasserdam, bij de categorie Sportklasse zien dat de pensioengerechtigde leeftijd geen beletsel is om, zelfs tussen heel wat jonge gasten, een dominante rol te spelen.

Want dat laatste was precies wat de man uit Woerden deed. Hij drukte met een indrukwekkende solo zijn stempel op de wedstrijd. 

Jonge meiden
Wie op die leeftijd nog zo kan presteren leeft waarschijnlijk een leven dat enkel bestaat uit trainen, trainen, wedstrijden rijden en dan weer trainen.
"Daar komt het wel zo'n beetje op neer", gaf hij na afloop toe. "O ja, ik houd me ook nog bezig met het opleiden van jonge meiden die talentvol in de wielersport zijn. Ik heb Ellen van Dijk ook nog onder mijn hoede gehad."

Als bewijs kwamen tal van dames, die daarna moesten koersen, hem met zijn overwinning feliciteren. Ze hadden allemaal aan het begin van hun carrière met hem getraind.

William Westerlaken
In deze klasse, waarin tal van regio renners aan de start verschenen, kwam met nog negentien rondjes te gaan het spel min of meer op de wagen toen William Westerlaken uit het naburige Nieuw-Lekkerland er vandoor ging. Maar zes ronden later toen alles weer bij elkaar was, begon Bram Verhagen aan zijn wielershow. Soms leek de hoofdmacht hem weer op te slokken maar dan gaf hij er toch weer een snok aan en liep de voorsprong zomaar naar twintig seconden. Indrukwekkend om te zien.
 
Ver voor de streep kon Bram de armen in de lucht steken en genieten van zijn overwinning. Of hij een moment getwijfeld had of hij vooruit kon blijven? "Nou, zeker wel. Ik ben heel diep moeten gaan. Maar vijf rondjes voor het einde wist ik dat het een geslaagde missie zou worden."

Tweede en derde
Dennis van der Zaal uit Lissen werd tweede. Frits van Lieshout uit Spaarndam pakte de derde plaats. William Westerlaken was met zijn zestiende plek de beste Alblasserwaarder. Harmen Brandwijk uit Bleskensgraaf, vorig jaar nog tweede, werd nu negentiende en Anton in 't Veld uit Nieuw-Lekkerland legde beslag op de twintigste plaats.

Ed van Tuijl

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden