Afbeelding

Ex-voorzitter Papenhoeve verdacht van ontucht met minderjarige jongen

Algemeen 490 keer gelezen

PAPENDRECHT/DORDRECHT • De voormalige voorzitter van kinderboerderij Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg in Papendrecht, wordt verdacht van ontucht met een minderjarige jongen. Dit zou hebben plaatsgevonden op de kinderboerderij in Papendrecht.

Het voorval zou plaatsgevonden hebben op 10 dec 2014. Volgens de aanklacht ging het om tongzoenen en betasten over de kleding heen tijdens een gesprek met de destijds zestienjarige jongen over diens functioneren tijdens zijn stage.

Eerder deze week stond de 66-jarige ex-voorzitter E.R. terecht in de Dordtse rechtbank. Hij hoorde een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen.

De verdachte ontkent de aantijgingen. Er zou fysiek contact zijn geweest, maar dit ging alleen om een schouderklopje en/of een omhelzing.

De rechter doet op dinsdag 1 augustus uitspraak.

Nieuw bestuur
Enkele weken geleden maakte de gemeente Papendrecht bekend dat kinderboerderij De Papenhoeve een nieuw bestuur zal krijgen. Die aankondiging stond los van de rechtszaak tegen E.R.

Dat was namelijk eind juni besloten na gesprekken tussen het bestuur van kinderboerderij De Papenhoeve en het college van Papendrecht over de diverse uitdagingen waarmee de kinderboerderij wordt geconfronteerd.

Het college zal in overleg met het huidige bestuur van de Papenhoeve zo spoedig mogelijk een interim bestuur aanstellen dat maatregelen zal nemen om de duurzame exploitatie van de kinderboerderij te waarborgen, meldde de gemeente drie weken geleden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws gisteren
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden