Afbeelding

Succesvolle coaching marathon in Papendrecht

Algemeen 171 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een etmaal lang een coaching marathon geven: dat deed Jan-Willem den Hollander afgelopen weekend bij zijn sportschool Bewust-Fit aan de Burgemeester Keijzerweg 110 in Papendrecht.

De hele 24 uur lang konden deelnemers een personal training of een groepsles volgen.

Eigenaar Jan-Willem den Hollander gaf eigenhandig één op één sessies aan deelnemers en ook groepslessen. Aan de hand van een kleine fittest werd gekeken naar het niveau van een deelnemer en dan werd er gesport tijdens de sessies. Tijdens de groepsles konden mensen bijvoorbeeld circuittraining doen en cardio boksoefeningen.

Bijzondere ervaring
De marathon was een bijzondere ervaring, vertelt hij net na het houden van de marathon. "Goed om te doen! We zaten helemaal vol. Ik was rond 22.00, 23.00 uur 's avonds wel moe, omdat ik normaal gesproken rond die tijd naar bed ga. Wanneer je over dat moment heen bent, dan ga je gewoon weer lekker door."

De deelnemers reageerden positief op de marathon, vertelt Jan-Willem. "Het evenement is goed ontvangen door de mensen. Ze konden trainingen krijgen, advies krijgen over voeding en ze konden mij trainen. Dat laatste is helaas niet gebeurd. Maar ik kan terugkijken op een geslaagde marathon."

's Nachts trainen
"Mensen waren lekker aan het trainen, ook middenin de nacht. Dat waren met name wat jongere mensen die het leuk vonden om een keer te ervaren hoe het is om middenin de nacht te sporten. Verder heb ik gesprekken gehad over waar mensen tegenaan lopen op het gebied van voeding. Zo was er een vrouw die vaak last heeft van migraine, haar heb ik tips gegeven. Een aantal mensen komt nog terug naar Bewust-Fit voor een training of een orthomoleculair consult, dat is natuurlijk altijd mooi."

Al met al heeft Jan-Willem 400 tot 500 euro opgehaald. Met dit geld geeft Jan-Willem kinderen met diabetes de mogelijkheid om gratis te kunnen trainen. Dat gebeurt bij Bewust-Fit. "Voor kinderen met diabetes is het belangrijk om te sporten. Het is een snelgroeiend probleem in onze samenleving en het diabetes komt dan ook steeds vaker voor bij kinderen. Ze krijgen de ziekte door bepaalde voeding en een gebrek aan beweging. Het is fijn om ouders in te kunnen lichten over diabetes en om kinderen te laten bewegen. Ik had van tevoren niet echt een verwachting qua opbrengst, dus ik ben blij met het bedrag. Mensen konden geven wat ze wilden. Voor nu was het een eenmalige actie, maar wie weet wat er in de toekomst nog in zit."

Er werden door middel van een loterij ook prijzen weggegeven. Dieuwertje won een maand gratis personal training en voeding coaching en Martijn en Rebecca wonnen anderhalve maand gratis groepslessen plus een voeding consult. Voor meer informatie: www.bewust-fit.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden