Afbeelding

Alblasserdamse jeugddammers genieten in Polen

Sport 164 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Alblasserdamse jeugddammers Dylan Jongeneel en Remco Korteland (allebei 16 jaar) hebben vorige week meegedaan aan een internationaal jeugdtoernooi in Polen.

Remco werd vierde in zijn categorie en viel net buiten het podium. Dylan deed min of meer voor spek en bonen  mee omdat hij net te oud was. Hij is zestien maar van het jaar 2000, waardoor hij buiten mededinging mee kon doen.

"Er waren veel sterke deelnemers en zware partijen", blikt Remco terug. Hij en Dylan genoten van de sterke tegenstanders uit andere landen. "Ik ben tevreden over mijn partijen, soms had ik wat beter gekund, maar over het algemeen klaag ik niet over mijn prestaties."

Het toernooi werd gehouden in Nidzica in Polen. Regionaal aanjager Henk Stoop uit Culemborg verzamelde een groep jongeren om zich heen om met hen de lange busreis aan te gaan. Elke dag speelden de deelnemers één of twee partijen.

Dylan behaalde 9 punten, Remco 10. Er konden maximaal 18 wedstrijdpunten verzameld worden tijdens het toernooi. "Als het kan gaan we volgend jaar weer, een prachtige ervaring!", besluit Dylan. Beide dammers zijn lid van Damvereniging Alblasserdam.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden