Goud op het NK Atletiek voor Roos Blokhuis en Sam Kraaijeveld

Sport 397 keer gelezen

PAPENDRECHT • Roos Blokhuis en Sam Kraaijeveld hebben in het afgelopen weekend goud behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren in Vught.

Zij liepen beiden zaterdag op de 1500 m in de series naar een finaleplaats. Roos startte in de finale bij de Meisjes B in een verschroeiend tempo waardoor de concurrentie een voor een afhaakte. Ze won met maar liefst 6 seconden voorsprong op nummer 2. De race van Sam was erg spannend. Bij de bel voor de laatste ronde lag hij nog vierde en liep een prachtige slotronde en beloonde een sterke eindsprint met de eerste plek.

Ook de andere Passaat deelnemers haalden op nationaal niveau mooie resultaten: bij het speerwerpen werd Tijmen van Straten elfde, Liam Paalvast haalde de vijftiende plek.  Julian Erkelens kwam in actie bij de 100 en 200m sprint waar hij een PR liep. Sephora Bancé liep de 100 m sprint en evenaarde haar PR, Vica van Middelkoop liep als C junior mee met de B junioren op de 200 m sprint. Kirsten Kuntz kwam in actie op zowel de 100 als de 200m sprint en behaalde daarnaast bij het polsstokhoogspringen een zevende plaats.

Acht deelnemers en maar liefst twee gouden plakken op het NK: een prachtig totaalresultaat voor de Passaat Junioren.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 21 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52