• Clubkampioenen Romy de Laat en Melvin Prins.
• Clubkampioenen Romy de Laat en Melvin Prins.

Melvin Prins en Romy de Laat clubkampioenen Wiekslag

Sportt 275 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na een lang seizoen was het voor de zwemafdeling van Wiekslag tijd voor ontspanning en de clubkampioenschappen. Dit keer op een buitenlocatie. Gekozen was voor het openluchtbad de Doetse Kom in Giessenburg. Vrijdagavond werd er genoten van een heerlijke barbecue en een deel bracht daarna de nacht door in de  meegenomen tenten of de kleedkamers.

Het was voor iedereen die aan de clubkampioenschappen deelnam wel een vroege zaterdagochtend. Het inzwemmen in het 50 meter bad begon al om half acht en de clubkampioenschappen om 8 uur. Na drie onderdelen in de regen maar met een lekkere watertemperatuur konden de prijzen worden uitgereikt.

Bij de minioren eindigde Jens Schout als derde, Dide Provily als tweede en kampioen werd Robin den Ouden.  De meisjes junioren leverde brons op voor Isabel Scheepbouwer, zilver voor Fenna Herwig en clubkampioene werd Wendy ten Wolde.

Bij de jongens junioren eindigde Timo Huizer op plaats drie, Wesley Scheepbouwer op plaats twee en clubkampioen werd Ryan de Laat.  Op het podium bij de dames senioren stond Cheyenne Visser met brons, Abigail den Boef met zilver en als clubkampioene Romy de Laat. Bij de heren senioren bestond het podium uit Jeroen Mulder met brons, Jorrit de vries met zilver en clubkampioen Melvin Prins.

Na deze huldigingen was het tijd voor het bekendmaken van de algehele clubkampioenen. Daarbij wordt gekeken hoe dicht je na drie afstanden verwijderd bent van het clubrecord op die afstanden in je eigen leeftijdsklasse. De zwemmer en zwemster die daar het dichtst bij zitten mogen zich een jaar lang clubkampioen noemen. De dame en heer waren dezelfde als vorig jaar. Bij de dames was de winnares Romy de Laat en bij de heren was de winnaar Melvin Prins.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden