Foto: Wouter Sieuwerts
Foto: Wouter Sieuwerts Foto: Wouter Sieuwerts

Summerschool voor meisjes in de Drechtsteden

Algemeen 74 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Meisjes en techniek zijn nog altijd geen vanzelfsprekende combinatie, terwijl er veel interessant werk is in de maritieme sector. Deze zomervakantie organiseert het Da Vinci College daarom in samenwerking met het Scheepvaart en Transport College uit Rotterdam en met hulp van CIV Maritieme Techniek de eerste editie van 'Summerschool' voor powergirls.

Meisjes uit groep 7 en 8 die woonachtig zijn in de Drechtsteden en ontdekkend, onderzoekend en super nieuwsgierig zijn om deze zomer op ontdekkingsreis te gaan, zijn van harte welkom om gratis deel te nemen aan de Summerschool. De Summerschool duurt van maandagochtend tot vrijdagmiddag en wordt voor de regio Drechtsteden georganiseerd op 31 juli tot en met 4 augustus (week 31) , 7 tot en met 11 augustus (week 32) en 14 tot en met 18 augustus (week 33).

De meisjes gaan aan boord van een echt schip en varen door de Rotterdamse havens en over de rivieren van Dordrecht. Samen met andere meiden gaan ze op bezoek bij allerlei bedrijven, musea bekijken, maar vooral ook veel zelf doen en ontdekken. De Summerschool laat meisjes de onontdekte wereld van haven en techniek van dichtbij beleven.

De Prinses Beatrix (53 m) is het schip waar ze een week lang op eten, drinken en slapen. Onder begeleiding van ervaren bemanningsleden gaan ze op het schip aan de slag als echte matrozen en leren knopen, afmeren, ankeren, navigeren en manoeuvreren. Daarnaast zullen de meisjes onder andere op één van de Summerschool dagen ook de Duurzaamheids-fabriek in Dordrecht bezoeken. Hier gaan ze aan de slag met 3D printen en programmeren en mogen daarna, onder begeleiding van een docent van het Da Vinci College, in de Duurzaamheidsfabriek de lasrobot bedienen.

Aanmelden Voor wie er interesse heeft om deel te nemen aan de Summerschool en benieuwd is naar al het werk wat zich in de haven en op het water afspeelt èn deze zomer nog een week de tijd heeft, kan zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Stuur hiervoor een e-mail naar: aanmelden@summerschool2017.eu met naam, school, woonplaats en telefoonnummer. De organisatie zal dan contact opnemen. Deelname aan de Summerschool is gratis. Week 33 is bijna vol. In week 31 en 32 is nog voldoende plek voor kinderen uit de regio Drechtsteden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden