• Enkele deelnemers aan de cirkeltraining.
• Enkele deelnemers aan de cirkeltraining.

Certificaten voor deelnemers cirkeltraining in Papendrecht

Algemeen 67 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP) heeft de cursus cirkeltraining afgesloten met voor alle hondjes een kluifje en voor de deelnemers een certificaat.

Vanwege de warmte werd er gezorgd voor drinken voor baas en hond. Er was in de afgelopen tien weken veel en hard getraind en er is veel geleerd door middel van lichaamstaal en handgebaren.

Van de tien personen die hier aan deelnamen, waren op de afsluiting zeven baasjes met hun hond aanwezig.

Acht beginnelingen leerden goed en snel de basisoefeningen en liepen mee langs de binnenkant van de cirkel. Sommige konden dit al snel los doen met de hond. Van de twee gevorderden werd uiteraard meer verwacht en waren vaak het voorbeeld voor de nieuwe beoefenaars.

Niets zeggen
Het was voor veel deelnemers moeilijk om niets te mogen zeggen tijdens het trainen, alleen bij het belonen. De handgebaren van het zitten en het af gaan, is zo aangeleerd, ook het in en uit de cirkel gaan via een pion ging bij iedere hond snel goed, het rondje om een grote pion werd al wat moeilijker dit was in eerste instantie bedoeld voor de gevorderden. Ook het achttje lopen van de ene cirkel naar de ander blek eerst erg moeilijk te zijn, maar uiteindelijk deden de gevorderde en zelfs de beginnelingen dit geweldig. Ook vonden de honden de hindernissen tussen door ook erg leuk.

De cursisten lieten weten met veel plezier getraind te hebben en het jammer vonden dat de tien weken alweer voorbij waren.

De cirkeltraining gaat pas weer in april 2018 van start. Vijf personen staan hier al voor op de wachtlijst. Voor Sport en Spel voor op de zondagmorgen staat voor januari 2018 één persoon op de wachtlijst, hier kunnen nog maximaal vijf personen bij.

Voor informatie: Arja Smit via 06-12389430. Zie ook de website www.bezichtig.nu/vvhp.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden