Foto: Fleur Hoogendoorn
Foto: Fleur Hoogendoorn Foto: Fleur Hoogendoorn

PKC C1 Nederlands kampioen na boeiende finale

Sportt 225 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep C1 heeft zaterdag, na de zaaltitel, ook het Nederlands kampioenschap op het veld veroverd. DOS'46 C1 werd, na verlenging, met 16-12 verslagen.

De finale tussen PKC/SWKGroep C1 en DOS'46 C1 had even nodig om los te komen. Aanvallen liepen moeizaam, mede doordat beide teams eigenlijk geen aanvallende rebounds pakten. Het waren ook de Papendrechters die de regie op het scorebord voerden, maar DOS'46 had wel elke keer de aansluitingstreffer in huis.

In de tweede helft bleef het spannend, met telkens een gat van één of twee doelpunten in Papendrechts voordeel. Maar op 9-9 veranderde er iets en dat was dat DOS'46 eindelijk weer eens op voorsprong kwam. Daardoor leek het dat PKC/SWKGroep de hoofdprijs toch echt mis zou gaan lopen.

Twee minuten voor tijd was het 10-12 voor DOS. Dit leek de genadeklap voor PKC/SWKGroep, maar PKC zorgde direct voor de 11-12. Daarna nam de onrust in het veld toe. DOS'46 zocht naar de rust om de boel uit te spelen, maar vond die niet, terwijl PKC/SWKGroep soms te gehaast de gelijkmaker wilde forceren.

Die kwam er uiteindelijk toch, via een ultieme doorbraak van PKC. En niet veel later stormde het PKC-publiek zelfs al juichend het veld in na een schot dat werd afgekeurd, waardoor het 12-12 bleef.

Gelukkig voor PKC/SWKGroep herhaalde zij dat kunstje in de verlenging en zorgde zo voor 13-12 en even later zelfs voor 14-12. Daarmee was de finale dan toch beslist in Papendrechts voordeel en uiteindelijk liep de score van een boeiende eindstrijd op naar 16-12. Daarmee pakte PKC/SWKGroep C1 dankzij de al vaker getoonde veerkracht de dubbel, terwijl iedereen bij DOS'46 nog wel eens zal terugdenken aan die 10-12 vlak voor tijd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden