Papendrechter maakt prachtige film over vier seizoenen in Kinderdijk

Algemeen 473 keer gelezen

PAPENDRECHT/KINDERDIJK • Papendrechter Teo van den Berg heeft een prachtige film over vier seizoen in Kinderdijk geüpload op Youtube.

De amateurfilm over de molens van Kinderdijk laat het Werelderfgoed zien in de vier jaargetijden, waarbij de bezoekersmolen en de Nationale Molendag onder meer aandacht krijgen.

Ook zijn er zonsondergangen, verlichte molens, mist, regen, onweer en zware storm, ijs, sneeuw en dreigende luchten, fris groen, en Hollandse luchten te zien op de ruim 32 minuten durende film.

"Het gaat mij er vooral om, om een bepaalde sfeer op te roepen; om er gewoon rustig naar te kijken", vertelt Teo van den Berg over zijn nieuwste filme. In het verleden heeft hij ook een anderhalf uur durende film gemaakt over Papendrecht.

Hij probeert als amateurfilmer iets nieuws toe te voegen aan het vele beeldmateriaal dat inmiddels beschikbaar is van de molens van Kinderdijk. "Vandaar alle seizoenen in beeld rondom de molens. Ook voor buitenlandse toeristen misschien wel aardig, als ze weer thuis zijn, om terug te kijken."

Hij vindt het monteren en bewerken eigenlijk net zo leuk als filmen. Daar gaat alleen meer tijd in zitten dan het filmen zelf. Teo zoekt ook graag passende muziek erbij om de sfeer te ondersteunen, zoals nu bij de lentebeelden en bij de winterbeelden met muziek van de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

De opnames van een jaar Kinderdijk zijn begonnen in het voorjaar van 2016 tot recent toe. "Eigenlijk had ik nog willen wachten op beelden met een dik pak sneeuw en schaatsers, maar het weer werkte niet mee. Ik overweeg daar nog een aparte film over te maken en hoop dat de komende winter mooie beelden oplevert."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden