Foto: Samantha Heskes
Foto: Samantha Heskes Foto: Samantha Heskes

KDO-turner Nilton Cetin Nederlands Kampioen op de brug

Sportt 362 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De jonge turner Nilton Cetin van KDO Alblasserdam heeft in het afgelopen weekend vijf medailles behaald tijdens het NK turnen in Waalwijk, waaronder een gouden plak op de brug.

Zaterdag was de allround finale en zondag waren de toestelfinales. Nilton mocht zowel de allroundfinale turnen als de toestelfinales op vijf van de zes toestellen. Om mee te mogen doen heeft hij verschillende kwalificatierondes moeten turnen. Hij kwam de 1/8 finale, de 1/4 finale en ook de 1/2 finale door. Zaterdag was hij één van de 12 finalisten en turnde toen op alle toestellen. Hij werd in deze allroundfinale knap zesde van Nederland in de 3e divisie.

Zondag was Nilton beter in vorm. Hij kon zijn zenuwen goed onder bedwang houden. Hij wist zich tijdens de halve finale voor vijf toestellen te plaatsen. De beste zes per toestel streden om goud, zilver en brons. We begonnen met voltige. Dit is het lastigste toestel van het turnen. Dit toestel vraagt veel balans, kracht, lenigheid en spanning. Hij turnde hier heel erg goed. Het harde oefenen op dit lastige toestel heeft hem beloond met de derde prijs.

Daarna was hij op ringen aan de beurt. Dit is één van de favoriete toestellen van hem. Hij liet dit ook duidelijk zien. Hij turnde een hele strakke oefening en heeft bij dit toestel een zilveren medaille te pakken gekregen. Daarna was sprong aan de beurt. Met een hele hoge salto en een mooie handstand platval heeft hij zijn tweede zilveren medaille veroverd.

En toen gebeurde er iets heel bijzonders op het volgende toestel, Nilton behaalde de hoogste score op brug. Dit betekent dat hij zich Nederlands Kampioen brug mag noemen.

Na deze geweldige oefening op brug, begon hij ook vol goede moed nog op het laatste toestel. Ook hier turnde hij zijn oefening zo strak mogelijk. Ook hier wist hij een madaille te pakken: brons op rek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden