PKC/SWKGroep C1 weer in NK-finale

Sport 334 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ze hebben het weer geflikt; het C1-team van PKC/SWKGroep houdt de eer van het Papendrechtse korfbal hoog door zaterdag in Nieuwerkerk a/d Ijssel de finale te bereiken. Er werd na verlenging nipt gewonnen met 13-12 van TOP/Quoratio C1 uit Sassenheim.

Het begin van de wedstrijd was voor PKC, maar al snel nam TOP/Quoratio het over. Met slimme tactische zetten en heel veel strafworpen wist TOP een behoorlijke voorsprong op te bouwen. Er werd gerust met een achterstand (6-8), maar in de rust zijn er goede plannen gemaakt, want PKC/SWKGroep kwam heel snel gelijk.

Toen werd het spannend. Weinig doelpunten en uiteindelijk pakte TOP een voorsprong 10-11. Na een doorbrak en een perfect afgeronde doorloopbal werd het vlak voor tijd 11-11 en omdat die stand bleef staan tot het laatste fluitsignaal moest er verlengd worden.

Hierin nam PKC tot twee keer toe een voorsprong en won uiteindelijk met 13-12. De strijders van PKC/SWKGroep C1 verschijnen op zaterdag 17 juni voor de tweede keer dit jaar op het NK Korfbal. Een prachtig succes, wat mede mogelijk is gemaakt door het oneindige doorzettingsvermogen en de pure passie van dit team.

De finale wordt gehouden op sportpark De Eikelhof, Achterstraat 1 in Bennekom.