• Het team van CKC Kinderdijk aan het begin van het seizoen.

Kinderdijk kampioen; promotie naar eerste klasse

Sport 655 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag met overtuiging de kampioenswedstrijd tegen Fiducia uit Vleuten gewonnen.

Het promotieduel vond plaats op neutraal terrein bij Vriendenschaar in Bodegraven.

Van beide kanten waren er veel toeschouwers meegekomen. Zo zag het aan de kant van Kinderdijk er erg geel met blauw uit.

Het was goed aan alle spelers zien dat er veel op het spel stond. De gezichten zagen er gespannen uit.

Na tweeënhalve minuut spelen schoot Lotte de eerste bal in de korf. Acht minuten later stond het 5-4. De ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Toch liep CKC Kinderdijk geleidelijk uit op Fiducia naar een 11-6 voorsprong 10 minuten voor het rustsignaal. Mede door de hele goede rebounds zowel aanvallend als verdedigend kwam Kinderdijk op een voorsprong van 13-9 met de rust.

Direct na de rust ging Kinderdijk net zo verder als in de eerste helft, Koen scoorde binnen een minuut. Na vijf minuten spelen kwam de klad erin en werd er 10 minuten lang niet gescoord.

Gelukkig voor alle toeschouwers was het daarna weer raak en werd de korf weer gevonden. Voor CKC scoorden Jelle en Marjolein. Negen minuten voor tijd was de stand 19-14. Het kampioenschap kwam in zicht.

Fiducia gaf echter niet op en kwam terug tot 19-17. Door twee hele belangrijke punten van Menno in anderhalve minuut tijd kwam de stand op 21-17. Met nog drieënhalve minuut op de klok mocht ook Johan zij bijdrage leveren en kwam er in voor Koen. Ook pakte hij nog een puntje mee.

Twee minuten voor tijd kwam de publiekswissel van Elisabeth. Deze keer had ze echt haar laatste wedstrijd gespeeld voor Kinderdijk 1. In haar plaats kwam Melissa in het veld. De einduitslag was 23-19. Het feest kon gevierd worden: CKC Kinderdijk kampioen en promotie naar de eerste klasse.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21