Foto: Kyoto Gym
Foto: Kyoto Gym Foto: Kyoto Gym

Kickbokser Corné Stouten verrast met Europese titel

Sportt 1.055 keer gelezen

PAPENDRECHT • Kickbokser Corné Stouten heeft in het afgelopen weekend voor een daverende verrassing gezorgd op het Europese Kampioenschap kickboxen. Omdat er iemand uitviel mocht hij opdraven en veroverde direct de titel van de B-Divisie.

John Hardenbol, eigenaar en trainer van de kickboksschool Kyoto Gym uit Papendrecht, werd vrijdag benaderd door de organisatie van het East Side Returns gala in Gorinchem. Het hoofdgevecht van de avond voor de titel Europese kampioen B-Divisie dreigde in het water te vallen. De tegenstander van Errol Junior Engelhart had op het laatste moment het gevecht afgezegd.

John Hardenbol kreeg dan ook de vraag of hij voor dit titelgevecht nog een goede B-Divisie tegenstander beschikbaar had, zodat het hoofdgevecht van het gala toch doorgang kon vinden de volgende dag.

Ondanks dat Errol Junior Engelhart verleden jaar nog wereldkampioen werd in Engeland, twijfelde Corné Stouten geen moment en nam de uitdaging aan. Corné Stouten vecht normaal in de 63kg klasse, maar werd nu twee gewichtsklasse hoger tot 70kg gevraagd. De gewichtsklasse verschil was niet zijn enige zorg, gezien hij ook onvoorbereid en ongetraind de ring in moest stappen.

Maar door zijn doorzetting en karakter zette hij drie mooie overtuigende rondes van drie minuten neer, de beslissing van jury was onbeslist. Dat hield in dat er een vierde ronde gevochten moest worden. Deze vierde ronde van drie minuten gaf Corné alles, en wat resulteerde tot een mooie overwinning en behalen van de Europese Kampioenschap titel van de B-Divisie.

Dankzij Corné Stoutens' lef, doorzetting en karakter om zonder voorbereiding dit titelgevecht aan te gaan is Kyoto Gym uit Papendrecht weer een Europese titel rijker, en pronkt er een mooie kampioensgordel aan de muur bij Kyoto Gym in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden