Beslissingswedstrijd om kampioenschap Kinderdijk

Sport 254 keer gelezen

KINDERDIJK • Onder een behoorlijk warme zon heeft CKC Kinderdijk zaterdag de belangrijke wedstrijd in Waddinxveen tegen Korbis 1 gewonnen. Het werd 16-22. Omdat concurrent Fiducia verloor, speelt Kinderdijk komende zaterdag tegen deze ploeg een beslissingwedstrijd om het kampioenschap.

Korbis begon zaterdag voortvarend aan deze wedstrijd, wat resulteerde in een voorsprong van 2-0. CKC Kinderdijk kwam langzaam op gang en door middel van doelpunten van Lotte, Elisabeth en Koen op een voorsprong van 2-3.

Omdat het zo warm was, was er na elke 10 minuten spelen een drinkpauze ingelast. Kinderdijk had veel rebounds onder de korf en ook de verdediging stond als een huis. Desondanks was de ruststand 9-8.

Na de rust kwam Kinderdijk goed uit de startblokken en kwam op een voorsprong van 9-11. De meegereisde supporters zagen Kinderdijk uitlopen naar een comfortabele voorsprong van 12-16. Tien minuten voor tijd was er de eerste wissel. Johan Vos kwam in het veld voor Koen Golverdingen. Korbis wilde ook graag winnen en kwam terug tot een stand van 15-17.

Zeven minuten voor tijd was er de tweede wissel. Laura Verveer kwam erin voor Marjolein Verkerk. Een minuut later werd Lotte van de Lustgraaf eruit gehaald en kwam Melissa den Braanker in haar plaats. Langzaam groeide de voorsprong naar 15-20 voor de Kinderdijkers.

Anderhalve minuut voor tijd scoorde Elisabeth van der Markt haar tot dan toe laatste goal voor CKC: 15-21 Hierna kreeg ze haar verdiende publiekswissel. Het eindresultaat van deze wedstrijd was een goede overwinning voor Kinderdijk. Eindstand: 16-22.

Omdat Fiducia, de nummer 1 van de ranglijst, verloren heeft van Kios uit Nieuw-Vennep en CKC Kinderdijk gewonnen heeft, komen ze op een gelijke stand. Hierdoor is een beslissingswedstrijd nodig om te weten wie er naar de eerste klasse mag promoveren. Deze wedstrijd wordt zaterdag 3 juni om 15:30 gespeeld op neutraal terrein.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 9 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21