• Wethouder Reuwer staat de actievoerders te woord. Foto: Bert Bons
• Wethouder Reuwer staat de actievoerders te woord. Foto: Bert Bons

Ouders De Wielen in Papendrecht hopen met acties sluiting school te voorkomen

Algemeen 890 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met een protestmars en ruim 2000 handtekeningen hopen de ouders en andere betrokkenen bij OBS 't Kofschip locatie De Wielen in Papendrecht de sluiting van hun school tegen te gaan.

"We voelen ons in ieder geval nu gehoord", vertelde Inge Spier, voorzitter van de Ouderraad, maandagochtend na afloop van de actie.

Vorige week meldde OPOPS (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht Sliedrecht) aan de ouders dat de school in augustus 2018 zal gaan sluiten omdat er te weinig leerlingen op de school in de wijk Middenpolder zitten. Ouders kunnen hun kinderen dan naar de gelijknamige school aan de Zuidkil brengen. De Wielen is een dependance van de Zuidkil.

Deze mededeling schoot de ouders in het verkeerde keelgat. Ze wisten dat er over mogelijke sluiting nagedacht werd, maar werden overvallen door het voldongen feit waarmee ze geconfronteerd werden.

In allerijl werd een handtekeningactie opgezet, die in de afgelopen dagen ruim 2000 keer ondertekend werd. "Dat geeft wel aan hoezeer het leeft in de wijk", reageert Inge Spier.

Maandagochtend kwam zelfs het Hart van Nederland-team van SBS 6 filmen bij de protestactie die op de school georganiseerd was. Nadat op het schoolplein luidkeels de bedoelingen van de ouders duidelijk werden gemaakt, ging de groep ouders en grootouders met spandoeken en actieborden richting het gemeentehuis.

Daar ontving wethouder Joke Reuwer van onder meer onderwijs het gezelschap. "Ik kan me indenken dat jullie geschrokken zijn. Het proces is niet goed verlopen", vertelde wethouder Reuwer nadat ze het pakket met de ruim 2000 handtekeningen in ontvangst had genomen.

"Niets is zo belangrijk als goed onderwijs, daar willen we als gemeente onze bijdrage aanleveren", vervolgde wethouder Reuwer. "Ik hoop dat ik iets kan betekenen en kan bemiddelen in deze zaak."

Formeel staat de gemeente Papendrecht aan de zijlijn. Het is een zaak van OPOPS en de medezeggenschapsraad van de school. Die twee partijen hebben in de afgelopen week overleg gehad. Uitkomsten daarvan zijn nog niet bekend gemaakt.

"We hebben alle vertrouwen in de medezeggenschapsraad", reageert Inge Spier.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Wethouder Reuwer staat de actievoerders te woord. Foto: Bert Bons
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden