Opnieuw twee punten voor CKC Kinderdijk

Sport 111 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met een flink aantal toeschouwers langs de kant trad Kinderdijk deze keer aan tegen GKV uit Den Haag. De wedstrijd werd gewonnen met 19-17.

De tegenstander stond op de zesde plek in de ranglijst en Kinderdijk tweede. Met de vertrouwde opstelling ging Kinderdijk van start. Het team begon voortvarend en dat leverde direct een voorsprong op van 5-1.

Na deze leuke voorsprong zakte Kinderdijk tijdelijk even in wat resulteerde in een 5-4 stand. Onder andere door een aantal benutte strafworpen en een paar goede afstandschoten was de ruststand 11-9.

In de rust werd het tweede team van CKC Kinderdijk gehuldigd omdat ze kampioen zijn geworden.

Ondanks een paar hele goede aanvallen van GKV werd er in de tweede helft niet veel gescoord omdat de verdediging van Kinderdijk erg sterk was. Daardoor was de stand na 20 minuten spelen in de tweede helft pas 15-12.

Anderhalve minuut voor tijd was er de publiekswissel van aanvoerdster Elisabeth van der Markt. Zij werd gewisseld omdat dit haar allerlaatste thuiswedstrijd was. Ze heeft haar carrière bij het eerste elftal van CKC Kinderdijk goed afgesloten met een flink aantal doelpunten, namelijk 6 stuks.

Ook deze wedstrijd werd terecht winnend afgesloten met 19-17.

Scores:
Elisabeth van der Markt 6x, Jelle Lunenborg 4x, Koen Golverdinge en Simone Hoek 3x, Martijn Kreuk 2x, Menno Bot 1x.

De volgende en tevens laatste wedstrijd is zaterdag 27 mei om 15:30 uur. Deze wordt gespeeld in Waddinxveen bij Korbis. Als Kinderdijk 1 wint en Fiducia verliest zal er alsnog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap gespeeld worden tussen Kinderdijk en Fiducia.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27