Foto: Peter Stam
Foto: Peter Stam Foto: Peter Stam

Echtpaar Rizaoglou uit Alblasserdam viert vijftigjarig huwelijk

Algemeen 230 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ziya (74) en Hadiye (68) Rizaoglou uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorien Zandvliet ging maandag 22 mei bij het echtpaar, dat aan de Groen Zoom woont, op felicitatiebezoek.

Het tweetal is in Alblasserdam vooral bekend van het Makado. Ziya en Hadiye werkten dertig jaar lang als huismeester en schoonmaker in het Alblasserdamse winkelcentrum.

Mooie tijd
Het echtpaar Rizaoglou verhuisde 47 jaar geleden vanuit hun geboorteland Griekenland naar Nederland. Ziya ging aan de slag bij Nedstaal in het Damdorp en mevrouw kreeg een baan bij Philips in Dordrecht. Meneer werkte 36 jaar lang als walser / kraanwerker bij Nedstaal. Later gingen meneer en mevrouw aan de slag als huismeester / schoonmaker in het Makado. In 2013 namen de twee afscheid van het Makado. "Het was een mooie tijd. We hebben er met veel plezier gewerkt," aldus de Damdorpers.

Makado
Mevrouw Rizaoglou begon ruim dertig jaar geleden met de schoonmaakwerkzaamheden in het Alblasserdamse winkelcentrum. Zij kreeg daarbij hulp van haar man, die pro deo meehielp met het dweilen, afval opruimen en ramen schoonmaken. Later kwam ook hij in dienst bij het centrum. Mevrouw Rizaoglou reed vooral op de schoonmaakmachine en haar man dweilde de vloeren, zeemde de ramen, regelde de kraampjes en verfde hier en daar wat bij.

Harde werkers
De twee zijn inmiddels bekende Alblasserdammers die bekend staan om hun ijver. "Het zijn echt harde werkers. Mijn vader is in al die jaren maar twee dagen ziek thuis geweest," vertelt de dochter van het echtpaar.

Volkstuin
Intussen doen de twee het iets rustiger aan, al wordt er op de volkstuin aan het Boerenpad nog steeds hard gewerkt. De dochter vertelt: "Hij heeft daar kippen en geniet volop. Als de tomaten groter worden, is hij helemaal blij."

Kinderen
Het echtpaar heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden