Verrassende nederlaag voor PKC

Sport 226 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC hebben zaterdag thuis tegen KCC/SO Natural uit Capelle a/d IJssel een verrassende nederlaag geleden. Het werd 20-23 voor de bezoekers.

Voor PKC stond er niets meer op het spel, want de voorsprong op nummer twee bedroeg voor deze wedstrijd al zes punten en met nog twee wedstrijden te gaan is de ploeg niet meer te achterhalen.

Vanaf het begin nam PKC de voorsprong maar bij zeven stopte het bij PKC en kon KCC aanhaken. Op een gegeven moment lag de grensrechter ineens op de grond. Hij struikelde bij het achteruit lopen.

De 7-7 stand heeft vrij lang op het bord gestaan en het was KCC die als eerste de achtste scoorde. Daarna liep PKC tot de rust achter de feiten aan en met 8-10 werd de kleedkamer opgezocht.

KCC kwam beter uit de kleedkamer en liep uit naar 9-13 voordat Lara Boonstoppel de thuisploeg naar de tien hielp

KCC was duidelijk scherper in de afronding en ook de rebound werd vaak door de Capellenaren gewonnen.

Drie doelpunten in tien minuten is feitelijk weinig voor een koploper. PKC bleef uiteindelijk wel meescoren maar ook de zwart met witte brigade deed dat ook en bleef steeds een paar doelpunten voor, met een 20-23 nederlaag als logische gevolg.