Jorg Zanen.
Jorg Zanen.

Tweemaal top 5 voor KDO tijdens NK turnen heren

Sportt 304 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vijf jongens van gymnastiekvereniging KDO uit Alblasserdam hebben zaterdag goed gepresteerd tijdens de finale van het NK turnen in Amsterdam.

In de leeftijdscategorie jeugd, junior I en junior II vochten de jongens om een mooie plek in de finale.

In de leeftijdscategorie Junior I, turnde Sebastiaan Pel. Hij werd vorig jaar achtste van heel Nederland en had maar één doel, een betere plek behalen. Dit is hem gelukt. Sebastiaan turnde fantastische oefeningen op alle onderdelen. Zelfs op het moeilijkste onderdeel, voltige, turnde hij 11.00 punten bij elkaar. Hij behaalde in totaal  65,65 punten, dit bracht hem op de vijfde plaats.

In de categorie Junior II kwam Jorg Zanen in actie. Ook hij heeft een mooie wedstrijd geturnd. Hij heeft de laatste weken erg hard getraind op zijn netheid. In het turnen is het namelijk erg belangrijk om je oefening zo netjes mogelijk uit te voeren. Ook hij maakte maar heel weinig fouten. Zeker op vloer turnde hij een prachtige oefening waarbij hij bij alle sprongen perfect landde. Hij behaald hier zelfs een 11.85. In totaal behaalde hij 64,75 punten, dit bracht ook hem op een vijfde plaats. Sebastiaan Pel en Jorg Zanen turnen in de top 5 van Nederland in de 4e divisie.

In de jongste leeftijdscategorie van de dag, categorie jeugd, turnde nog drie jongens van KDO. Vanaf deze leeftijd, turn je in de keuze oefenstof. Dit betekent dat je je eigen oefenstof mag bepalen, maar dat dat wel aan verschillende eisen moet voldoen. Om dan al in de finale terecht te komen in je eerste jaar, is erg knap. Joe Albregts behaalde een 19e plaats, Lucas Kanters werd 27e en Niels ver A werd 29e.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Sebastiaan Pel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden