CKC Kinderdijk blijft winnen

Sport 133 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk blijft het goed doen. Ook de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar in Bodegraven werd zaterdag in winst omgezet.

Blijkbaar dacht de coach: Never change a winning team, want er was niks veranderd in de basisopstelling. De eerste paar minuten van de wedstrijd werden er door beide partijen goede kansen gecreëerd maar niet gescoord.

Na vierenhalve minuut spelen viel echter wel het eerste punt: 0-1, gemaakt door Elisabeth van der Markt. Mede door de goede verdediging en rebounds bij CKC Kinderdijk stond er halverwege de eerste helft 3-5 op het scorebord. De rest van de eerste helft werd er over en weer gescoord en gingen de ploegen bij een stand van 5-8 de kleedkamers in.

Tweede helft
In de tweede helft zakte Kinderdijk een beetje weg en daar profiteerde Vriendenschaar van. Het werd 7-8. Gelukkig herpakten ze zich snel en werd er weer volop gescoord onder andere door een paar benutte strafworpen van Martijn Kreuk en een mooi afstandschot van Menno Bot: 11-14. Weer was Vriendenschaar geschrokken en kwamen ze terug tot 13-14.

Tien minuten voor tijd kwam de eerste wissel. Laura Verveer kwam in het veld voor de goedspelende Lotte van de Lustgraaf. Bij een stand van 15-19 kwam Melissa den Braanker in het veld voor Simone Hoek. De einduitslag van deze wedstrijd was een keurige 16-20.

Het was een leuke wedstrijd om te kijken Dit kwam door de vele kansen van beide partijen die goed aan elkaar gewaagd waren. Door deze overwinning bleef Kinderdijk op de keurige tweede plaats van de ranglijst met uitzicht op het kampioenschap.

Op zaterdag 20 mei speelt Kinderdijk om 15.00 uur op sportpark Molenzcht tegen GKV.

Scores:
Martijn Kreuk 7x, Jelle Lunenborg 4x, Koen Golverdinge en Menno Bot 3x, Elisabeth van der Markt 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21