Danique van der Vliet
Danique van der Vliet

Drie keer brons voor turnsters KDO

Sport 421 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vier meisjes van KDO turnden zaterdag 13 mei hun finale 4e divisie van het district Zuid-Holland in Amsterdam.

Naomi de Witte en Anne Groenendijk turnden hun wedstrijd in de categorie Jeugd2. Zij namen het op tegen 34 meisjes van andere turnverenigingen in Zuid-Holland. Ze hadden hard getraind voor deze wedstrijd en dat was terug te zien in hun mooie oefeningen. Qua moeilijkheidsgraad zitten deze twee meiden boven het gemiddelde. Op sprong, brug en balk zetten ze hun beste beentje voor, maar op vloer, het laatste onderdeel sloten ze af met prachtige oefeningen en behaalden daar hoge scores. Uiteindelijk werd Anne zesde en Naomi behaalde zelfs het podium met een prachtige derde plaats.

Later in de middag waren nog twee turnsters van KDO aan de beurt om hun finale te turnen: Evy Maat, categorie junior en Danique van der Vliet, senior, beiden in de 4e divisie. Terwijl Evy met twee goede sprongen op Pegases begon, turnde Danique haar vrije oefening op vloer. Zij slaagde erin deze nog beter uit te voeren dan vorige week, toen ze regiokampioene werd. Evy liet ook op brug en balk mooie elementen zien en sloot af met een elegante vloeroefening, waarin duidelijk te zien was hoeveel plezier ze in haar sport heeft.

Danique sloot af met balk, haar favoriete toestel, en liet hier weer een nagenoeg foutloze oefening zien. Omdat er in elke categorie 36 meisjes meededen, was de kans op een podiumplaats klein. Maar tijdens de prijsuitreiking werd als eerste Evy naar het podium geroepen: ook zij behaalde een bronzen medaille, net als haar teamgenootje Naomi. Groot was de verrassing toen bleek dat ook Danique derde was geworden.

Deze drie meiden zijn alle drie met hun derde prijs gepromoveerd naar de derde divisie, waarin ze volgend jaar hopen uit te komen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Evy Maat
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden