Afbeelding

Open Dag Waterschap Rivierenland op zaterdag 13 mei

Algemeen 47 keer gelezen

REGIO • Waterschap Rivierenland organiseert op zaterdag 13 mei een Open Dag op diverse locaties in het gebied. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om van dichtbij te beleven wat het waterschap doet.

De rioolwaterzuiveringen in Schelluinen, Sleeuwijk, Tiel en Weurt zijn open. Ook gemalen in Kinderdijk, Hardinxveld-Giessendam, Zoelen en Nijmegen openen hun deuren. Er zijn rondleidingen en demonstraties over onder andere dijkbewaking, maaiboten, noodpompen en muskusrattenbeheer.

Het kantoor in Tiel staat in het teken van klimaat. Er zijn rondleidingen door het kantoor en naar de Centrale Regiekamer. Bezoekers kunnen vragen stellen aan bestuurders of ideeën opdoen om  een klimaatbestendige tuin te ontwerpen. Ook worden diverse innovatieve ontwerpen getoond en laat het waterschap zien wat het doet aan duurzaamheid.

Voor kinderen zijn er leuke en leerzame activiteiten op de rioolwaterzuiveringen. Voor de kleuters is er het spel 'Wat hoort er niet in de sloot?', zes- tot twaalfjarigen kunnen meedoen aan de Waterspaarders-workshop en hun eigen shampoo-etiket ontwerpen. Twaalfplussers kunnen het Rioolspel spelen.

Ook het hoofdkantoor in Tiel biedt allerlei kinderactiviteiten, zoals een waterbelevingstafel en waterdiertjes zoeken met een schepnetje. Op deze locaties is een springkussen aanwezig en kunnen kinderen zelf popcorn maken.

Voor meer informatie: www.waterschaprivierenland.nl/opendag.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden