Archieffoto
Archieffoto

Verkeersexamen voor kinderen groep 7 in Papendrecht

Algemeen 107 keer gelezen

PAPENDRECHT • In Papendrecht wordt op donderdag 11 mei het praktisch verkeersexamen afgenomen. Door het dorp kan men die dag regelmatig groepjes leerlingen in felgekleurde hesjes zien fietsen. Dit zijn leerlingen uit de groepen 7 van de basisscholen die deelnemen.

Op 6 april hebben de leerlingen tijdens het landelijk schriftelijk verkeersexamen laten zien hoe het zit met hun kennis van de verkeersregels en betekenis van verkeersborden. Nu mogen ze laten zien dat ze deze kennis ook in de praktijk kunnen toepassen.

De route van het verkeersexamen voert zoveel mogelijk langs alle scholen. Zo fietsen de leerlingen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Ook brengt de route de leerlingen langs de scholen van het Voortgezet Onderwijs, waar ze over niet te lange tijd zelfstandig naar toe moeten fietsen.

Op 14 punten langs de route beoordelen ouders de vaardigheden van de 330 leerlingen die deelnemen aan het examen. Zaken waar onder andere op gelet wordt zijn: over de schouder kijken en richting aangeven, het goed rechts fietsen, maximaal met z'n tweeën naast elkaar fietsen en natuurlijk het goed toepassen van de verkeersregels. In het totaal worden de leerlingen op 50 onderdelen beoordeeld. Vooraf krijgen ouders en leerlingen de mogelijkheid om de route, onder andere aan de hand van een speciale website, te oefenen zodat het voor de leerlingen tijdens hun examen geen speurtocht is, maar zij hun aandacht bij het verkeer kunnen houden.

Wethouder Jan Nathan Rozendaal zal om 08:45 uur het startschot van het examen verzorgen.

De organisatie van het praktisch verkeersexamen is mogelijk gemaakt door de gemeente Papendrecht, de Regio Drechtsteden en SCHOOL op SEEF, het verkeerseducatieprogramma van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). Samen werken zij aan de missie 'Iedereen komt elke dag veilig thuis in de Drechtsteden'.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden