PKC wint eenvoudig van DVO

Sport 45 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC heeft de draad goed opgepikt. Na de teleurstelling van het missen van de zaalkorfbalfinale heeft de Papendrechtse korfbalclub zaterdag op het veld met 24-14 gewonnen van DVO.

De spelers moesten zaterdag duidelijk wennen aan de wind. Verder viel het op dat DVO, dat getraind wordt door oud-PKC coach Ben Crum, vooral korte aanvallen heeft. PKC nam juist de tijd om de spelers in de juiste positie te brengen om richting de korf te gooien.

Het spel gaat minder flitsend en door het ontbreken van de schotklok is er geen druk om te schieten. Laurens Leeuwenhoek verliet al vroeg het veld en Olav neemt zijn plaats in. Johannis had veel pech met zijn schoten. De bal draaide er vaak uit. Gelukkig was hij met de strafworpen feilloos.

Toch oogde het aanvalsspel van PKC wel goed, alleen de kansen werden niet echt benut. Er was geen statistiek beschikbaar, maar het percentage lag niet hoog. Bij de stand 9-5 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft werd Nadhie aan de kant gehouden ten faveure van Maaike Steenbergen. Een mooi flying schot van Danny, zijn handelsmerk, zette de teller op tien voor de thuisploeg.

Nick Janssens en Suzanne Sijstermans mochten in de tweede helft ook nog speelminuten maken.

PKC bleef ook in de tweede helft lange aanvallen produceren met sierlijke kunststukjes die de wedstrijd erg aantrekkelijk maken. De tweede helft leek veel attractiever. PKC was een maatje te groot voor DVO en de wedstrijd eindigde op 24-14.

De helft van de veldcompetitie zit er nu op, vijf gespeeld en de volle winst. De goede koers is weer ingezet.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27