Afbeelding

Nepagenten bestelen 87-jarige vrouw in Papendrecht

112 225 keer gelezen

PAPENDRECHT • Twee nepagenten hebben dinsdag in Papendrecht veel geld en juwelen gestolen van een 87-jarige vrouw. De politie is op zoek naar getuigen en heeft aandacht voor een zwarte Volkswagen Golf.

Het 87-jarige slachtoffer kwam rond 14.15 uur aan bij haar woning aan de Rubensstraat. Een onbekende man stond haar op te wachten en vertelde dat er bij haar was ingebroken. Ook vertelde hij van de politie te zijn en toonde een pasje met daarop 'politie'.

De zogenaamde politieagent liep met haar mee de woning binnen en plots was er ook een tweede man in de woning. De overdonderde vrouw die in de veronderstelling was dat het om echte agenten ging, liet de agenten hun 'werk' doen. De twee mannen gingen er vandoor met een behoorlijk bedrag aan spaargeld en een grote hoeveelheid juwelen van het slachtoffer.

Signalement
Beide mannen waren blank, rond de 50 à 55 jaar oud en waren stevig van postuur. Ze droegen beiden een donkere driekwart jas en spijkerboek en beiden hadden grijs kort haar.

Politie zoekt getuigen
Het onderzoek naar de daders is in volle gang en de politie is dringend op zoek naar getuigen. De politie heeft het vermoeden dat de daders gebruik hebben gemaakt van een zwarte Golf. Wie op dinsdag 18 april omstreeks 14.00 uur iets verdachts gezien heeft in de omgeving van de Rubensstraat in Papendrecht, wordt verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 1 uur geleden
• Een blij verraste 100-jarige mevrouw Ouwerkerk.
Hoog bezoek voor de 100-jarige mevrouw Ouwerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Plantenbieb gaat maand lang open in De Rederij in Alblasserdam Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden