Valse start in Playoffs voor PKC; verlies tegen Blauw Wit

Sport 78 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep liet het zaterdag tijdens de beladen eerste playoff wedstrijd tegen Blauw Wit volledig afweten.

Het was superdruk in de PKC hal, waar ook Ziggo Sport aanwezig was om een live verslag van deze wedstrijd uit te zenden.

Het ging in de eerste paar minuten nog gelijk op, maar daarna nam Blauw Wit afstand en schoot scherper dan ooit. PKC volgde wel, maar tijdens de meeste vakwissels was het verschil vier punten in het voordeel van de bezoekers. De aanval van PKC is normaliter een geoliede machine, die wel eens even stokt, maar meestal wel goed is voor een doelpuntenregen.

Uit de korf stuiteren
Ditmaal was dat anders. Spelers die elke wedstrijd goed zijn voor veel doelpunten, scoorden nu niet of nauwelijks en Blauw Wit was erg gretig, zowel het schot- als het aanvalspercentage van de Amsterdammers was beter. Ondertussen bleven de ballen aan PKC zijde maar uit de korf stuiteren. De ruststand was 10-14, nog niks aan het handje zou je zeggen.

In de rust werd druk gespeculeerd over dit onverwachte wedstrijdbeeld, maar de meeste thuissupporters hadden goede hoop dat het tij nog wel zou keren.

Schor schreeuwen
Het tij keerde echter niet, ook niet in de tweede helft. Het publiek ging massaal achter de club staan en vele kelen werden schor geschreeuwd.

Een paar keer werd de achterstand zes punten maar werd toch weer teruggebracht, enkele keren zelfs naar twee verschil, maar kleiner werd het nooit.

Tegen het einde van de wedstrijd werd het verschrikkelijke scenario steeds meer zichtbaar, maar de spelers bleven knokken. Aan inzet ontbrak het echt geen moment.

Heel vaak werden de beslissingen van scheidsrechter Van de Terp niet begrepen en zelfs de altijd zo stoïcijnse Johannis maakte zich zo kwaad dat hij de bal via de grond meters de lucht in slingerde.

Uiteindelijk klonk de zoemer bij een stand van 23-27. Geen beste start van de playoffs. Nu is het zaak de koppies weer fris te maken en vrijdag 31 maart in Amsterdam de punten mee terug naar huis te nemen zodat er nog een derde wedstrijd op dinsdag 4 april nodig zal zijn. Want alleen via die route kan PKC alsnog de landelijke zaalkorfbalfinale halen in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34