• De cover van 'Door Andere Ogen'.
• De cover van 'Door Andere Ogen'.

Autismemaand met activiteiten in Alblasserdam

Algemeen 127 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Nederlandse Vereniging voor Autisme en het autismefonds organiseren ieder jaar rondom de international dag voor autisme (2 april) de autismeweek.

Dit jaar is het thema 'Jong en aut'. Ook in Alblasserdam zullen er in deze week allerlei activiteiten zijn. Omdat niet alle onderwerpen en activiteiten in één week passen, heeft kinderpraktijk Aan de hand de maand april uitgeroepen tot autismemaand en zal er een maand lang van alles te doen zijn rondom dit thema.

Op donderdagavond 6 april is er bijvoorbeeld een lezing bij 't Nokkenwiel over autisme, door Esther Vliegenthart, zelf moeder van een zoon  met autisme en schrijfster van boeken (voor jong en aut). De week erna, op woensdag 12 april is er van 14.30 tot 16.30 weer een brusjesmiddag in De Postduif: voor broertjes en zusjes van kinderen met onder andere autisme.

Op zaterdagmiddag 15 april is er de boeklancering van 'Door andere ogen' bij Kunstgallerie Kijkesaan (Dam 35b). In dit boek staan ervaringsverhalen van ouders van jonge kinderen met autisme, maar ook de levensverhalen van tieners en jong volwassenen. De presentatie wordt vooraf gegaan door de fototentoonstelling 'Beautiful Imperfection' van fotografe Baukje Venema. Een deel van de foto's is opgenomen in het boek Door andere ogen en het hele fotowerk is in mei te zien op het fotofestival van Naarden. Nu dus al een voorproefje in Alblasserdam.

Op dinsdagavond 18 april is de Kindergebarenjuf uit Krimpen aan de IJssel te gast bij Aan de hand om een workshop te geven over voorlezen met gebaren. Ook kunnen ouders hun eigen pictobord maken.

Op maandagavond 24 en zaterdagmiddag 29 april wordt bij kinderpraktijk Aan de hand voor de eerste keer het AutismeBelevingsCircuit aangeboden. Door de opdrachten in dit circuit uit te voeren, kun je voelen en beleven wat het moet zijn om autisme te hebben. Iedere opdracht wordt begeleid en uitgelegd en gekoppeld aan een tip voor autismevriendelijkheid. Een aanrader voor ouders, opa's, oma's, leerkrachten… en eigenlijk iedereen! Want deze ervaring leidt tot begrip en begrip leidt weer tot respect.

Voor alle activiteiten kan men zich aanmelden via: esther@aandehand.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden