Afbeelding

Turner Nilton Cetin uit Alblasserdam eerste op kwartfinale NK Turnen

Sport 328 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Turner Nilton Cetin van KDO Alblasserdam is zaterdag eerste geworden in de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap in Tilburg.

In de categorie instap 3e divisie deden drie jongens mee, Nilton Cetin, Jeftha Oskamp en Joshua Oskamp. Deze jongens hebben via de achtste finale hun plekje in deze wedstrijd verdiend.  De jongens begonnen meteen op het moeilijkste onderdeel, namelijk voltige. Op dit onderdeel heb je kracht, balans, coördinatie, snelheid en concentratie nodig. Het is dus heel knap als je hier een hoog cijfer haalt. De ene hoge score, na de andere hoge score werd behaald. Dit beloofde een goede wedstrijd voor de drie turners.

De jongens zaten lekker in de wedstrijd. Vervolgens werd er aan de ringen geturnd, dit is een toestel die op de vorige wedstrijd nog niet zo strak was, maar op deze wedstrijd hebben de jongens een hele mooie oefening geturnd. Sprong, dit doen de jongens erg graag. En dat was ook aan de scores te zien. Nilton behaalde zelfs een 19.20. Aangezien je in het turnen maximaal 20 punten kunt behalen, had hij dus bijna geen aftrek.

Als vierde toestel hadden we brug. Hier werden prachtige handstanden geturnd en perfecte zwaaien aan de zowel hoge als lage brug geturnd. Rek, ons één na laatste toestel. Ook hier ging het weer allemaal heel goed. Jeftha turnde hier de oefening van zijn leven en behaalde zelfs 18.45 punten. Erg knap. Als laatste toestel turnde we op de vloer. Op dit toestel sprong Joshua er met kop en schouders boven uit. Zijn mooie lenigheid en sterke kracht liet een fantastische oefening zien. Hij behaalde 17,75 punten. Dit is een mooie hoge score op vloer.

Van de 48 jongens, verdeeld in twee banen van 24 jongens, gingen er per baan maar 12 door. Nilton werd 1e met 110,25 punten. Jeftha werd achtste met 102,70 punten en Joshua 10e met 101,90 punten. Dit betekent dat alle drie de jongens door zijn naar de halve finale op 6 mei.

In de categorie pupil, turnde Sam Groenendijk. Hij begon op zijn lievelingstoestel namelijk sprong. Hij is op dit toestel vorig jaar Nederlands kampioen geworden. Ook deze wedstrijd behaalde hij weer prachtige punten, 18.00. Vervolgens liet hij een prachtige oefening zien op brug, rek, vloer, voltige en ringen. Helaas waren zij totaal aantal punten van 87,65 niet genoeg om door te gaan naar de halve finale.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden