Afbeelding

Namen van personeel werf De Noord uit Alblasserdam van rond 1965

Algemeen 1.336 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Jan Rijsdijk uit Ridderkerk is op zoek naar namen van een oude foto van ongeveer 1965

"De foto dateert uit de tijd dat werkgevers het nog belangrijk vonden jeugdleerplekken in te richten en vorm te geven. Om zich op deze wijze te verzekeren van een continue instroom van jong, gemotiveerd en bekwaam personeel", meldt Rijsdijk, die zelf ook op de foto staat.

Jeugdweek
Bijgaande groepsfoto is gemaakt tijdens een jeugdweek in Oisterwijk, van alle jeugdigen die ergens op een leerplek binnen Werf De Noord waren geplaatst. Werf De Noord, lokaal ook wel 'De Ouwe Wurf' genoemd, is later gefuseerd met Van der Giessen uit Krimpen aan den IJssel. Helaas heeft deze combinatie, Van der Giessen de Noord NV, de tand des tijds niet doorstaan.

Rijsdijk: "Die tijd kenmerkte zich door onderlinge solidariteit en gezonde competitie. Een tijd om, als je wat ouder wordt, niet meer te vergeten. Doorspekt met veel memorabele herinneringen en sentimenten."

Namen
Op de foto staan, voor zover ons nu bekend: staand v.l.n.r. Bas Verhoeven (Personeelszaken), Adrie Agterdenbos (Leermeester IJzerwerkers), Nico van der Ent (Hoofd Personeelszaken), Jaap Vuijk Noorland (met bril) achter lange jongeman (met Italiaanse roots), Jan Klootwijk (Contactpersoon NVV). Helemaal rechts bovenin; Roelof Vos. Piet- & Chris Zanen (tweelingbroers), Jan Rijsdijk, Bas Dekker (met pet), Gerrit v.d. Breevaart. Geheel rechts; Buschauffeur (…..?), Jan Zwartbol (Leermeester Pijpbewerking). Gehurkt v.l.n.r. Bert van Maurik, en op dezelfde hoogte Jan Boer (met bril, 5e van rechts). Zittend vlnr; Henk Lodder (was Garelli fanaat).

Rijsdijk vraagt aan de lezers om de foto eens goed te bekijken. "Ziet u bijvoorbeeld nog bekenden en kunt u de naam van deze persoon boven tafel toveren. Of indicaties geven in welke richting we verder kunnen zoeken. Dan zijn wij hierin uitermate geïnteresseerd omdat we bezig zijn ons Alblasserdamse netwerk, van die tijd, weer op de radar te zetten."

"Wellicht heeft u nog familie, een buur, een kennis of een verre vriend die in het verleden bij Werf de Noord werkzaam is geweest. En die ons verder op weg kan helpen bij onze zoektocht naar 'Wie is wie'. Stuur dan alsjeblieft een e-mail naar qxionfly@dutchmail.com of meld uw aanknopingspunten bij de Historische Vereniging West-Alblasserwaard secretaris@hvwa.nl of kom gewoon even langs op het Cortgene 3 in Alblasserdam, die geopend is op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur", besluit Jan Rijsdijk.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden