PKC wint ook laatste competitiewedstrijd

Sport 58 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC hebben de competitie van de Korfbal League zaterdag afgesloten met de achttiende winst op rij. Met 36 punten is de Papendrechtse ploeg als eerste geëindigd. De eerste kruisfinale wordt gespeeld tegen Blauw Wit.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld bij DOS'46, alwaar met ruime cijfers (15-26) gewonnen werd.

Het begin van de wedstrijd was niet echt doelpuntrijk te noemen. Halverwege waren er pas tien doelpunten genoteerd. Zo'n tien mimuten voor rust werd de mand in de Papendrechtse aanval gevonden en werd het verschil met de ploeg uit Drenthe groter. Het leeuwendeel van de doelpunten kwam voor rekening van Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst. Met een stand van 4-13 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust scoorde PKC vrij snel drie doelpunten en het bleef maar doorgaan. Zo'n vijf minuten voor tijd kwam ook Nick Janssens nog in het veld. De afscheidnemende Sven Jonker kreeg een publiekswissel en zelfs tijdens de wedstrijd een korte toespraak waardoor er een kort oponthoud ontstond. Spanning was er geen moment in de wedstrijd en frivool speelde PKC de wedstrijd minuten vol. De eindstand werd uiteindelijk 15-26.

Na deze laatste ronde weet PKC eindelijk wie de tegenstander wordt in de playoff die komende week van start gaat. Ondanks dat KZ/Hiltex ruim won tegen AW.DTV heeft Blauw-Wit het laatste ticket voor de playoffs gepakt door te winnen bij LDODK/Rinsma.

AW.DTV degradeert uit de Korfbal League terwijl debutant DSC op herexamen mag, dus zij zullen volgende week met interesse de hoofdklasse finale bekijken.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08