Afbeelding

Medewerkers Drechtwerk reizen zelfstandig met openbaar vervoer

Algemeen 322 keer gelezen

REGIO • Arriva Nederland en Drechtwerk hebben de handen ineen geslagen voor het project zelfstandig reizen. Woensdag reikten beide organisaties de Voor Elkaar Pas uit aan Toos Broere, Eefje van der Weyde en Jaap Jan Kieskamp van Drechtwerk. Zij reizen binnenkort zelfstandig met het openbaar vervoer van huis naar Drechtwerk.

Medewerkers die nu nog door Drechtwerk van en naar het werk worden gebracht, maar die wel zelfstandig kunnen reizen, worden uitgedaagd om vanaf 1 mei zelfstandig naar het werk te komen. Arriva heeft buschauffeurs ingezet om trainingen te geven aan medewerkers van Drechtwerk. Met ingang van 1 mei maken 100 trotse medewerkers de stap naar zelfstandig reizen met het OV maken.

Om reizen met het openbaar vervoer voor de medewerkers bij Drechtwerk interessant te maken, bieden Drechtwerk en vervoerder Arriva de Voor Elkaar Pas aan, een OV-chipkaart voor doelgroepenvervoer. Dit speciale abonnement geeft een aantal voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. De abonnementskosten van de OV-chipkaart worden door Drechtwerk voorgeschoten. De verrekening vindt plaats via het salaris, zodat de medewerker er geen omkijken naar heeft.

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart van Arriva die gebruikt kan worden voor woon-werkverkeer. De medewerkers van Drechtwerk reizen op maat: het abonnement is afgestemd op woonplaats en het aantal uren dat men werkt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden