Afbeelding
Foto: stockfoto

OP wil regelarme bijstand in de Drechtsteden invoeren

Algemeen 163 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht heeft woensdag in een brief aan de voorzitter van de Drechtsteden gevraagd een experiment te starten met de invoering van regelarme bijstand.

Dat houdt in dat mensen die nu een uitkering van de Sociale Dienst Drechtsteden ontvangen ontheven worden van de sollicitatieplicht.

De invoering van regelarme bijstand kan gezien worden als opmaat voor de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen. De Vrijzinnige Partij wil het onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen vanaf 18 jaar landelijk invoeren.

Gemeente Utrecht
De gemeente Utrecht gaat een experiment doen met de invoering van regelarme bijstand. Ook binnen de Drechtsteden is het nodig om te bezien hoeveel mensen met een uitkering van de Sociale Dienst Drechtsteden deel kunnen gaan nemen aan een experiment voor de invoering van regelarme bijstand.

Op vindt het heel belangrijk dat de relatie van wantrouwen, waarbij mensen die een uitkering ontvangen bang zijn, kan omslaan in een relatie van vertrouwen, waardering en samenwerking. De nieuwe tijd vraagt om een andere aanpak die beter aansluit op wat mensen bezig houdt én wat mensen nodig hebben.

Financiële zekerheid
"Financiële zekerheid is van groot belang. Dat geldt niet alleen voor mensen die een uitkering ontvangen via de Sociale Dienst Drechtsteden maar ook bijvoorbeeld voor ZZP'ers waarvan een groot deel in constante financiële stress zit", aldus Ruud Lammers van OP.

" Stress is niet goed voor een mens. Van stress krijgen mensen slapeloosheid, en van slapeloosheid en zorgen krijgen mensen weer meer stress. Die vicieuze cirkel dienen we samen te doorbreken. De invoering van regelarme bijstand binnen de Drechtsteden is een eerste stap naar meer financiële zekerheid voor onze inwoners, minder stress en meer vertrouwen in elkaar en in de gemeentelijke overheid. Het onvoorwaardelijk basisinkomen biedt mensen vanaf 18 jaar financiële zekerheid", besluit Ruud Lammers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden