Afbeelding

Winst voor ontketend Kinderdijk tegen kampioen

Sport 152 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het achttal van CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag 2 punten weten te halen bij de kersverse kampioen DVS '69 uit Hendrik Ido Ambacht. Deze punten zijn hard nodig voor Kinderdijk, gezien de strijd om degradatie nog steeds niet afgelopen is.

Het was Simone Hoek die de wedstrijd opende met de score. Zij was heel de wedstrijd gevaarlijk en goed voor 5 doelpunten. Martijn Kreuk plaatste daarna de 0-2 op het scorebord.

DVS liet die voorsprong niet zomaar toe en kwam meteen terug met 2-2. Deze periode liet Thomas vd Bosch zien wat hij kan en scoorde 2 punten dat bracht de score op 2-4. Elizabeth van der Markt scoorde de 2-5 met een doorloopbal.

Kinderdijk bleef de eerste helft goed draaien en liet DVS niet dichterbij komen Met scores van Simone Hoek, Marjolein Verkerk en Menno Bot werd de ruststand bepaald op 7-9.

Na rust
Na de rust kwam Kinderdijk direct goed uit de startblokken door een snel doelpunt van Simone Hoek. DVS sloopt opnieuw dichterbij, maar de spelers van Kinderdijk hielden de aanvallende kwaliteiten van DVS goed onder controle en bleven zelf ook scoren. Marjolein Verkerk zette de score op 10-12.

Elizabeth van der Markt en Simone Hoek scoorden mee en ook Koen Golverdingen, die op de plek van Jelle Lunenborg speelde, kwam op dreef en maakte met zijn afstandschoten de 11-17.

Er werd gewisseld bij Kinderdijk en Melissa den Braanker kwam het veld in en daarna Johan Vos. Zij hadden beide een prima invalbeurt. DVS probeerde nog een inhaalrace in te zetten, maar ze kwamen niet dichterbij het hardwerkend Kinderdijk. Lotte van de Lustgraaf pakte haar doelpunt ook mee en zorgde ervoor dat alle basisspelers van Kinderdijk scoorden.

De eindstand was 17-20.

Kinderdijk 1 is nog niet veilig in de tweede klasse. Er moet één punt binnengehaald worden. Ze spelen aankomende week een inhaalwedstrijd, thuis tegen ONDO en op 11 maart de laatste wedstrijd tegen WION.

Scores CKC Kinderdijk:
Simone Hoek 5x, Koen Golverdingen 4x, Elizabeth vd Markt 3x, Thomas vd Bosch, Menno Bot en Marjolein Verkerk 2x, Martijn Kreuk en Lotte vd Lustgraaf 1x.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 6 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden