• Doordat het water zand meevoerde, ontstond een flink zinkgat. Foto: Peter Stam
• Doordat het water zand meevoerde, ontstond een flink zinkgat. Foto: Peter Stam

Werk aan de weg na lekkage Alblasserdamse waterleiding

Algemeen 198 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het gat dat zondagmorgen 19 februari in de Alblasserdamse Van Hoogendorpweg ontstond als gevolg van een lek in een waterleiding, wordt gerepareerd op maandag 20 februari.

Ook in het fietspad ontstond een gat. Dat wordt later deze week weer dicht gemaakt. Het gat bevindt zich ter hoogte van de Boezem. De gemeente heeft de verzakking afgezet met lint.

Zes woningen
De gemeente Alblasserdam meldt op de eigen website dat een aantal bewoners van de wijk Kinderdijk rond 10.15 uur meldden dat er geen water meer uit de kraan kwam, of dat de waterdruk te laag was. Om 14.00 uur hadden de meeste huishoudens weer water, op zes woningen na. Deze moesten volledig worden afgesloten omdat zij rechtstreeks op de lekke leiding zijn aangesloten. De andere huishoudens konden worden omgeleid.

Einde middag
De monteurs van Oasen verwachten dat de laatste zes woningen rond 18.00 uur weer water hebben. De zes betrokken huishoudens worden persoonlijk door Oasen geïnformeerd over eventuele maatregelen die zij moeten nemen zodra het water weer uit de kraan komt. Het gaat om woningen in de Maasstraat.

Noodreparatie
Als gevolg van de lekkage stroomde 600.000 liter water weg. De gemeente voert een noodreparatie uit om het ontstane gat in de weg te dichten. De weg kan vervolgens weer open. Alleen het werkgat blijft afgezet. Morgen wordt dit gerepareerd. Later deze week wordt het fietspad hersteld.

Filmpje
Op de website van Oasen zijn meer foto's en een filmpje te zien: http://bit.ly/2ljTzbo

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden