Het logo van Biggelmee.
Het logo van Biggelmee.

'Het pand van Biggelmee verkeerde al lange tijd in slechte conditie'

Algemeen 123 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam en het bestuur van Biggelmee wisten al langer dat het pand in slechte staat verkeerde. Dat stelt de gemeente in reactie op het bericht dat de uitgaansgelegenheid aan de West Kinderdijk per direct is gesloten.

"We weten pas sinds deze week dat het in dusdanige staat is dat we het op advies van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid hebben moeten sluiten", vertelt communicatieadviseur Pauline Schilthuizen van de gemeente Alblasserdam.

Dit advies vloeit voort uit de resultaten van onderzoeken naar de constructieve staat van het gebouw. Er is sprake van roestvorming in de constructie van de vloeren, daarom is het pand per direct uit voorzorg donderdag 16 februari gesloten. Ook heeft de gemeente hekken om het pand gezet om te voorkomen dat mensen naar binnen te gaan.

In gesprek
De gemeente en Biggelmee zijn al lange tijd in gesprek over de toekomst van de vereniging in relatie tot de staat van het gebouw. In 2012 zijn er nog reparaties uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het veilig gebruikt kon blijven worden en ook Biggelmee heeft de afgelopen jaren het een en ander opgeknapt.

De gemeente heeft vorig jaar besloten te kijken wat er nodig is om het pand voor de middellange termijn te blijven gebruiken voor Biggelmee. Daarom zijn er recent onderzoeken gedaan naar de bouwkundige staat.

Alternatieve locaties
Het bestuur van Biggelmee en de gemeente hebben vrijdag overleg gehad over alternatieve locaties voor de activiteiten op de korte termijn. Komende zaterdag staat een optreden van de band Fool Proof geprogrammeerd, daarvoor heeft Biggelmee zelf al een andere locatie gevonden: De Klok.

Wethouder Verheij: "Veiligheid staat voor ons voorop, daarom hebben we ons eerst geconcentreerd op het treffen van maatregelen zodat niemand het pand meer in kan. Ook hebben we direct de naaste buren geïnformeerd en op basis inspectie direct naastgelegen woning situatie veilig bevonden. We vervolgen ons overleg over toekomstige huisvesting voor Biggelmee met het bestuur van de vereniging."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden