Foto: RIchard Koekkoek
Foto: RIchard Koekkoek

Echtpaar Bahadoer uit Papendrecht zestig jaar getrouwd

Algemeen 439 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op 21 januari dit jaar was het precies zestig jaar geleden dat Henny en Tjanderwatie Bahadoer trouwden.

Dit bijzondere feest vond plaats in hun geboorteland Suriname. Zij zijn nu net terug uit dit land nagenietend van deze reis die zij van hun kinderen kregen.

Veertig jaar geleden vestigden meneer en mevrouw Bahadoer zich in Papendrecht. Zij begonnen in de Zonnebloemstraat daarna verhuisden zij naar de Molenvliet. Tegenwoordig woont het feestvierende echtpaar aan de Voorplecht in de wijk Oostpolder.

Buitenleven
Meneer Bahadoer was werkzaam in de metaalsector en is al lang met pensioen. Hij werkt tegenwoordig met plezier in zijn volkstuin vlakbij het Wiel. De zelf gekweekte groenten belanden in de magen van de grote familie Bahadoer. Deze telt zeven kinderen, dertien kleinkinderen en nog een paar achterkleinkinderen. Daarnaast heeft Henny vissen als hobby. Het liefst vist hij in Suriname waar je overal in de meren en rivieren mag vissen zonder vergunning maar met zon-garantie. Hij heeft het prima naar zijn zin in Papendrecht maar mist soms het buitenleven en de familie in Paramaribo.

Elke winter verblijft het diamanten echtpaar een paar maanden in dit land. Mevrouw Bahadoer is ook nog altijd zeer actief, zij staat altijd met een glimlach voor de familie klaar. Haar dochter Rosalien is de vaste kokkin voor de talrijke feesten van de familie Bahadoer waarbij roti, kouseband en allerlei hapjes niet mogen ontbreken. 

De huiskamer stroomde woensdagmiddag hemaal vol met familie. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke kwam het bruidspaar feliciteren en ging met hen op de foto. Hij nam uitgebreid de tijd om na te praten onder het genot van een kopje koffie met gebak.   

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden