CKC Kinderdijk verplettert ODO

Sport 289 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag ODO met verpletterende cijfers gewonnen van ODO. Het werd 23-12 voor de Alblasserdamse korfballers.

Vooraf leek het een pittige wedstrijd te worden, omdat de ploeg uit Maasland tweede staat op de ranglijst en Kinderdijk zesde. Martijn Kreuk was weer terug bij het team en verder was het dezelfde opstelling als vorige week.

Van beide kanten was het een moeizaam begin. Dat bleek wel uit de stand. Na 10 minuten was het pas 2-0. Binnen enkele minuten had ODO de achterstand echter al weer rechtgetrokken, 2-2. Vooral door het goede verdedigingswerk van CKC Kinderdijk kon ODO moeilijk scoren. Tien seconden voor de rust benutte Jelle Lunenborg een strafworp, waardoor de ruststand 8-5 werd.

Tweede helft
Ook in de tweede helft was Kinderdijk de betere partij en liep het team uit naar een stand van 15-7, met nog 18 minuten op de klok.

Twaalf minuten voor het eindsignaal werd Elisabeth van der Markt gewisseld voor Melissa den Braanker. Vier minuten later ging Jelle Lunenborg naar de kant en kwam Bram Rouppé erin. Hij benutte gelijk een vrije bal: 21-8.

ODO probeerde nog iets aan de stand te doen, maar wist dat het geen nut meer had. 21-9. Vlak voor tijd kwam Laura Verveer erin voor Simone Hoek en Daan de Vrieze voor Thomas van de Bosch.

Rebounds en verdediging
Vooral door de goede rebounds en het geweldige verdedigingswerk van het hele team won CKC Kinderdijk overtuigend van ODO. Eindstand was 23-12.

Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk tegen de kersverse kampioen DVS '69 uit Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd begint om 17:35 uur.