Het volledige bedrijf is door het vuur verwoest. Foto: Richard van Hoek
Het volledige bedrijf is door het vuur verwoest. Foto: Richard van Hoek

Brandweer blust nog hele dag na in Alblasserdams Lascentrum Ridderkerk

112 176 keer gelezen

ALBLASSERDAM •  De brandweer zal vandaag nog de hele dag bezig zijn met nabluswerkzaamheden bij Lascentrum Ridderkerk op bedrijventerrein Nieuwland Parc te Alblasserdam. Het bedrijf is dinsdagavond volledig in de as gelegd door een grote brand.

De brandweer trekt de beplating van de ingestorte gevels en het dak los om zo de laatste brandhaarden gecontroleerd te kunnen blussen. Deze werkzaamheden kunnen leiden tot wat rookontwikkeling die in de nabije omgeving mogelijk nog te ruiken is. Nadat de brand geblust is, wordt het wegdek van Nieuwland Parc schoongespoten. De verwachting is, dat dit niet voor het eind van de middag zal zijn.

Omleiding naar Nieuwland Parc
In verband hiermee is de Van Wenaeweg tussen de kruising met de Van Hennaertweg en Nieuwland Parc afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Van Hennaertweg en de Staalindustrieweg (onderlangs) naar de Staalindustrieweg (bovenlangs) om vervolgens bij de kruising met de Hoogendijk rechtsaf Nieuwland Parc in te rijden. Aan weerszijden van de omleiding staan verkeersregelaars.
De omleiding is in ieder geval vandaag (woensdag) gedurende de gehele werkdag van kracht. De verwachting is dat de weg vanaf morgen weer open kan.

Roetdeeltjes wegspoelen met water en zeep
Tijdens de brand zijn roetdeeltjes uit de rook neergekomen. Deze deeltjes zijn afkomstig van het kunststof dak en zijn volgens de brandweer niet giftig. Ze kunnen gewoon met water en zeep worden weggespoeld. Roetdeeltjes in de openbare ruimte zijn onderzocht en kunnen volgens brandweer geen kwaad.

De gemeente doet er alles aan om de openbare ruimte zo snel mogelijk weer schoon en bereikbaar te krijgen.

De brand
De brand brak dinsdag om 17:15 uur uit bij Lascentrum Ridderkerk B.V., een groothandel in lasapparatuur op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. De brand is snel opgeschaald naar grote brand. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Een naastgelegen pand is nat gehouden zodat het vuur niet kon overslaan. Er is een dikke zwarte rookwolk ontstaan die over de rivier richting Hendrik-Ido-Ambacht ging.

Er zijn geen gewonden gevallen. Er waren wel medewerkers in het pand die zelf de brand hebben ontdekt en nog hebben geprobeerd te blussen. Toen de brand daarvoor al te groot bleek, zijn ze het pand veilig uit gevlucht.

De brand was rond 20:00 uur onder controle. De hele woensdag 26 oktober heeft de brandweer nodig om het pand nog na te blussen. Ingestorte delen van het gebouw moeten worden weggehaald om het smeulende vuur te kunnen blussen. Tijdens het nablussen kunt u nog rooklucht ruiken.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Het volledige bedrijf is door het vuur verwoest. Foto: Richard van Hoek
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden