Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons

Echtpaar De Knecht uit Alblasserdam viert zestigjarig huwelijk

Algemeen 402 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Echtpaar Arie en Jannie de Knecht uit Alblasserdam vierde maandag hun zestigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam kwam hen 's middags feliciteren met deze mijlpaal.

De heer De Knecht (83) is een geboren Alblasserdam, maar heeft een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in Papendrecht. Mevrouw De Knecht (ook 83) komt oorspronkelijk uit Zierikzee, maar evacueerde als kind met haar gezin in de oorlogsjaren naar Sliedrecht.

Een toevallige ontmoeting na een lekke band van Jannie, waarna Arie haar thuisbracht, zorgde ervoor dat de vlam oversloeg. Na hun huwelijk zijn ze al snel gaan wonen in Alblasserdam. Arie heeft zijn arbeidzame leven gewerkt voor eerst scheepsbouwer Verolme en later voor Giessen De Noord. Hij begon als ijzerwerker, werd planner en werkvoorbereider en beëindigde zijn loopbaan in 1992 als kwaliteitscontroleur.

Meneer en mevrouw De Knecht zijn in Alblasserdam onder meer bekend van de PCOB, de Historische Vereniging en de aquariumvereniging.

Echtpaar De Knecht heeft hun huwelijk mogen verrijken met twee zoons en twee dochters en zeven kleinkinderen. Zaterdag vieren ze het huwelijksjubileum met een etentje met hun familie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden