Foto: Pieter van den Berg
Foto: Pieter van den Berg

Nieuwe fietsen voor fietslessen in Papendrecht.

Algemeen 601 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vluchtelingenwerk Papendrecht heeft twee fietsen aangeschaft bij Korteland Rijwielen uit Papendrecht, bestemd voor de fietslessen aan vrouwen die daarvoor aankloppen bij Vluchtelingenwerk.

De fietslessen worden in Papendrecht al jarenlang verzorgd door Cora Donk en Anneke Stehouwer.

Cora zorgt ervoor dat de beginners het fietsen onder de knie krijgen, inclusief het veilig op- en afstappen.  Anneke gaat daarna samen met de vrouwen door Papendrecht fietsen, om de verkeersregels in de praktijk te oefenen.

"Als het gaat regenen, drinken we binnen een bakje thee en doen gelijk theorieles over het verkeer. Voor de buitenlandse vrouwen is dit vaak ook een goede gelegenheid, om de Nederlandse taal wat beter te leren", laat Cora weten.

Tot nu toe verzorgden Cora en Anneke de theorielessen onder andere in het kantoor van Vluchtelingenwerk Papendrecht, omdat de fietsen daar in de berging konden staan. Doordat de berging hard nodig is voor de opslag van materialen voor de eerste opvang van asielzoekers, konden de fietsen daar eigenlijk niet meer goed staan. Omdat Krijn en Cora Donk nu een pandje hebben waar wat meer ruimte is, werd besloten om de fietsen daar te stallen en de fietslessen daarvandaan te gaan doen. 

Dit pand is in de Korenbloemstraat 20. Omdat er twee fietsen aan vervanging toe waren, heeft Korteland Rijwielen uit Papendrecht wat extra's toegevoegd aan de fietsen die daar gekocht werden door Vluchtelingenwerk: twee 28 inch fietsen werden aangepast aan de wensen van de gebruikers, zoals het zadel makkelijk in hoogte verstelbaar maken en het frame iets inkorten, zodat het zadel nog iets lager kan, omdat veel buitenlandse vrouwen iets kleiner zijn. Ook krijgen Anneke en Cora een bandenplakset en een fietspomp erbij. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden