Afbeelding

Papendrechtse Herenclub zoekt nieuwe gespreksstof

Algemeen 579 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse Herenclub Soos C70 is op zoek naar frisse ideeën en nieuwe standpunten voor haar discussiebijeenkomsten.


De meeste leden van Herenclub Soos C70 zijn al jaren lid. Zij delen hun meningen en al verschillen zij van standpunt, het levert in ieder geval altijd voldoende gespreksstof op voor een avond levendige en boeiende discussies. Vervelen doet dat nooit. Toch zoekt de club naar nieuwe aanwas. "Vanaf een jaar of vijftig," lacht Dick Groenendijk van Soos C70. "Want we kunnen wel wat nieuwe ideeën gebruiken."

Contact

Het lijkt een achterhaald concept, maar Papendrechtse Herenclub C70 weet al vele decennia haar leden aan zich te binden. Vooral omdat het voorziet in de behoefte aan menselijk contact, uitwisselen van ideeën en gedachten en de mogelijkheid het eens of oneens zijn met de mening van anderen.

Ongeveer 25 leden treffen elkaar eens in de veertien dagen in de Spil. Uiteraard wordt trouw bezoek van de soosavonden op prijs gesteld, maar men is altijd volkomen vrij om eens een avondje over te slaan. "Belangrijkste doel is het contact en uiteraard de gesprekken die daaruit voortvloeien," legt Nico van Dijl uit. "Dat is vaak individueel, maar ook gezamenlijk."

De gemiddelde leeftijd ligt nu rond de 65. "We zijn wat laat met het zoeken naar nieuwe partners," geeft Groenendijk toe. "Natuurlijk om de groep op sterkte te houden, maar zeker ook om frisse ideeën en standpunten in de discussies in te kunnen brengen." De gesprekken verlopen ongedwongen om de creativiteit zoveel mogelijk de ruimte te geven. De formele voorzitter ziet er alleen op toe dat het enigszins geordend verloopt.

Ontspanning

Naast de tweewekelijkse avonden worden ook regelmatig aangename zaken als lezingen, barbecue, ladies night en lustrum georganiseerd. "Doelstelling van de club is ontspanning en onderling contact. En verder zijn er eigenlijk geen verplichtingen," aldus Van Dijl. "En ja, daar hoort een wijntje bij."

Geen filosofen

Altijd weer zijn er nieuwe verhalen of ontwikkelingen in de samenleving die stof tot levendige discussie geven. "We zijn geen filosofen," stelt Groenendijk. "Maar de ruime levenservaring en het niveau van de leden betekent altijd een gesprek met inhoud. Al zijn humor en genieten van het leven heel belangrijke onderdelen bij Herenclub Soos C70."

Aanmelden

Degenen die zich tot de doelstelling van de sociëteit voelen aangetrokken of er meer van willen weten, kunnen contact opnemen met voorzitter Nico van Dijl via de telefoonnummers 078-6153796 of 06-54922924.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Fietser (19) gewond bij aanrijding in Alblasserdam; De Helling even dicht 112 13 uur geleden
• Bedrijventerrein Vinkenwaard Noord.
Ondernemers over plan ruilen bedrijven voor woningen op Vinkenwaard-Noord: 'Alblasserdam legt 'bom' onder onroerend goed' Zakelijk 13 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond voor vrijwilligers SNS Avondvierdaagse Alblasserdam Nieuws 6 mei, 19:09

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden