Afbeelding
update

Pool ramt politieauto op A15 bij Papendrecht

112 131 keer gelezen

Pool ramt politieauto op A15 bij Papendrecht

PAPENDRECHT • Een Pool heeft zondagavond een politieauto geramd op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam.

"De man vertoonde asociaal gedrag in het verkeer. Na het negeren van een volg- en stopteken, ramde de 27-jarige Pool de politieauto. Vermoedelijk was er alcohol in het spel. De Pool is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De agenten zijn uit voorzorg medisch onderzocht," zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Even voor 18:00 uur meldden getuigen dat een bestuurder zich zeer asociaal gedroeg op de A15 richting Rotterdam. Hij hinderde andere weggebruikers onder andere door gevaarlijk dicht op passerende auto's te gaan rijden. Ter hoogte van Papendrecht wachtten gealarmeerde agenten de man op. Ze gaven de roekeloos rijdende Pool een volg- en stopteken, die hij beide negeerde.

Toen de politieauto voor de auto van de verdachte reed, ging hij ernaast rijden waarna hij de auto met de twee dienders ramde. De Pool verloor daarbij de macht over het stuur, raakte de vangrail en kwam op de rijksweg tot stilstand. De agenten kregen hun voertuig onder controle en kwamen met de schrik vrij. Uit voorzorg worden ze medisch onderzocht. De agressieve Pool is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Tijdens en na zijn aanhouding bleef de verdachte zich zeer agressief gedragen. Vermoedelijk was de man onder invloed van verdovende middelen. Onderzoek in een ziekenhuis moet dat uitwijzen. In zijn auto vonden agenten veel lege blikken bier. Als de man aanspreekbaar is zal hij gehoord worden.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden