(foto: Lya Cattel)
(foto: Lya Cattel)

GRC 14 op nieuw complex klaar voor de toekomst

Sport 264 keer gelezen

GIESSEN • Het nieuwe sportpark Almbos van GRC 14 is zaterdag officieel in gebruik genomen. De dag werd gevierd met activiteiten en wethouder Renze Bergsma mocht een plaquette onthullen.

Met de officiële opening van het sportpark Almbos is de fusieclub van Giessen en Rijswijk klaar voor de toekomst. Geduld heeft het wel gekost, maar de invulling door de gemeente Woudrichem en GRC 14 heeft een ultramodern complex opgeleverd met twee kunstgrasvelden, een natuurgrasveld, een pupillenveld en een schitterend clubgebouw van twee verdiepingen met op de begane grond een ruime commissiekamer en de kleedkamers. Boven is een moderne kantine met terras gerealiseerd en een ruime bestuurskamer.

Energie
'Trots' was het woord, dat het meest ter sprake kwam. Wethouder Renze Bergsma kon verklaren dat het geld goed was besteed. "De totale bouwsom zat op ongeveer anderhalf miljoen euro", aldus de wethouder. Met het vrijkomen van het oude complex van Rijswijkse Boys speelde de gemeente wel een flink stuk bouwgrond vrij voor het centrumplan Giessen/Rijswijk.

Bergsma kwam dan ook met een positief gevoel naar het nieuwe sportcomplex. "Na twintig jaar discussie over wel of geen fusie en de locatie mogen we nu met elkaar een prachtig complex openen", stelde de sportwethouder van Woudrichem. "Je ziet een vereniging waar zoveel energie in zit, dat is gewoon geweldig", aldus Bergsma. "De twee verenigingen hebben altijd op heel gedateerde complexen gespeeld. Dus ze waren echt toe aan een nieuwe accommodatie en ze hebben zelf ook fiks geïnvesteerd en veel zelfwerkzaamheid geleverd."

Goede zaak
Uiteraard waren voorzitter Ben Bakker en vice-voorzitter Kees Bouman van GRC 14 ook in hun nopjes. "Mooier kan het bijna niet", vond een trots ogende Bouman. "Dit is een geweldige accommodatie."

Ook voorzitter Bakker liet zich in gelijkluidende bewoordingen uit. "Dit geeft mij een trots gevoel. Ik ben gewoon blij voor Giessen en Rijswijk dat dit gerealiseerd is. Mooier kan je het niet hebben en qua accommodatie zijn we klaar voor de toekomst", stelde Bakker.

Met bijna zeshonderd leden is GRC 14 ook zeker toekomstbestendig. "Voor de rest moet je verder werken aan de hele vereniging. Met het eerste elftal zijn we nu gepromoveerd naar de eerste klasse. Dat geeft toch weer een andere insteek", aldus de voorzitter van GRC 14. Bakker onderstreepte nog maar eens dat de fusie tussen Rijswijkse Boys en Giessen een goede zaak is geweest. "Als je naar de jeugdactiviteiten kijkt vandaag, dan loopt daar een partij jong over dat veld. Dat is fantastisch. Dan ben ik blij met het resultaat."

Streekelftal
In de middag luisterde het eerste elftal van GRC 14 de festiviteiten op met een wedstrijd tegen een streekelftal. Het sportieve treffen eindigde in 1-5. Voor GRC 14 redde Michael v/d Oever de eer. Voor het streekelftal scoorden Kenneth Hoeke (2x), Johnny Schouten, Jimmy v/d Koppel en Louis Damen.

Daarna mochten de oudgedienden van Giessen en Rijswijkse Boys de nostalgie ophalen in hun wedstrijd, waarna het tijd was voor de afsluitende feestavond op sportpark Almbos.

Nico van Es

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een auto en vrachtwagen kwamen in botsing.
Ongeluk op Bandijk in Werkendam: auto en vrachtwagen komen in botsing 112 23 uur geleden
• Wethouder Hans Tanis en Goof van Vliet bij het geplaatste insectenhotel.
Gloednieuw appartementencomplex 'Poort van Woudrichem' geopend: 'Het resultaat mag er zijn' Nieuws gisteren
• De gedecoreerden gingen vrijdagmiddag met z'n alle op de foto.
Van klusjesman tot buschauffeur: Deze elf Altenaren kregen een lintje Nieuws 26 apr, 15:09

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden