Sleeuwijkse korfballers trekken aan het kortste eind

Sport 226 keer gelezen

ALMKERK • De eerste wedstrijd dit veldseizoen ging nipt verloren voor SKV. Tegen het onbekende Sporting Badhoevendorp werd na een gelijk opgaande wedstrijd verloren met 13-16.

SKV begint dit seizoen helaas zonder trainer/coach. Dirk-Jan Drost nam deze wedstrijd deze rol op zich. SKV maakte goed gebruik van de nieuw ingevoerde regel dat er acht keer (terug)gewisseld mag worden. De Almkerkers wisselden zeven keer.

SKV begon de eerste helft goed. Er werd geduldig aangevallen en de juiste kansen werden afgerond. Er vielen veel doelpunten, waarbij een aantal verre schoten van de gebroeders De Jong opvielen. Aan het einde van de eerste helft zakte het tempo in de aanvallen al iets in. Maar met een keurige ruststand van 10-9 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft kwam SKV aanvallend scherpte tekort. Er werden minder kansen gecreëerd en de opgelegde kansen werden niet afgemaakt. SKV scoorde maar drie keer in de tweede helft en dat is te weinig om aanspraak te maken op de overwinning.

Ook bij Sporting Badhoevedorp was de echte scherpte weg. Zij bleven echter wel scoren, waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 13-16 verloren ging voor de Almkerkers. Jammer want er waren zeker kansen deze tegenstander te verslaan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Nikantes op het programma. Een tegenstander die in de oefencampagne verslagen werd.