OZC heeft geen mededogen voor Almkerkse korfballers

Sport 153 keer gelezen

ALMKERK • De eerste competitiewedstrijd voor ACKC kon op voorhand al bestempeld worden als één van de zwaarste in de klasse 3J waar de Almkerkse korfbalploeg zich dit seizoen moet zien te handhaven. De uitslag bij OZC in Rotterdam liet dat ook zien: 21-12.

Op bezoek bij OZC in Rotterdam-Zuid moest ACKC in de beginfase weer wennen aan het grote veld, waar nagenoeg niet meer op word gespeeld bij andere verenigingen. In de beginfase waren de kansen aan beide zijden talrijk en waren de ploegen heel goed tegen elkaar op gewassen ACKC poetste twee maal achtereen een achterstand weg en nam na een minuut of tien brutaal een 3-4 voorsprong via tweemaal Marlies Kant, Marnix Kammer en Rik Millenaar.

Arrogant
Maar helaas was dit van (te) korte duur , het waren vooral de nieuwelingen die het erg lastig hadden tegen hun directe tegenstander en te weinig weerstand konden bieden aan de fysieke en arrogante manier van spelen van OZC.

Frustratie
Maar ook de routiniers kwamen zienderogen te kort en haalden kun normale niveau niet. Inmiddels werd Wietze de Vries naar de kant gehaald en kwam Frank Bakker voor hem in de plaats. Er was heel veel frustratie op de gezichten van de spelers af te lezen, er lukte weinig. Stef Mommers deelde ook mee in de malaise door twee maal een toegekende stip niet te benutten.

In de laatste vijf minuten kreeg ACKC nog drie doelpunten om de oren van de uitblinkende dame bij OZC, die over de gehele wedstrijd nagenoeg de helft van de doelpunten voor haar rekening nam. De ruststand werd via Rik Millenaar uiteindelijk 12-7.

Terugwissel
De tweede helft werd Frank Bakker weer gewisseld voor Wietze de Vries, dit is sinds dit seizoen mogelijk, er mogen in totaal acht wissels plaatsvinden.

Het begon bij ACKC redelijk in de beginfase, via een stip en een debuut doelpunt van Sabine Meerman was de achterstand nog maar drie punten(12-9).

Van korte duur
Maar de hoop bij coach Mark den Hartog en de ACKC-aanhangers was van zeer korte duur. Er werden te veel foute passes gegeven, verdedigend kwam ACKC ook te kort en naar het oordeel van de scheidsrechter was dit driemaal achtereen goed voor een stip.

Al na een kwartier spelen was ACKC zich er van bewust dat er niets meer te halen viel en werd de stand 17-9. Coach den Hartog paste nog enkele wissels toe, Frank Bakker voor Rik Millenaar en Margo Schermers voor Ingrid Dekker.

Troosteloos
Maar ondanks dat Marnix Kammer via een schot en een afstand schot nog 17-11 maakte had OZC geen enkel mededogen en stuurde ACKC met een troosteloze 21-12 weer terug naar Almkerk.

Gemini
Geen goed begin voor het jonge ACKC/Jeugdsportfonds achttal, er is voor de coach nog werk genoeg om zijn ploeg op een hoger niveau te krijgen.

Komende zaterdag (9 september) komt Gemini (Gouda) op bezoek in Almkerk, een ploeg die zijn eerste wedstrijd met 12-13 verloor van Ventura sport. De wedstrijd op sportpark De Alm begint om 15:30 uur en zal vooraf gegaan worden door ACKC 2 - Gemini 2.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57