Afbeelding
Foto: aangeleverd

Beachteam uit Werkendam pakt zilver op EK

Sport 94 keer gelezen

WERKENDAM/RUSLAND • Op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 18 jaar hebben de beachvolleybalsters Emi van Driel en Raïsa Schoon een prachtige zilveren medaille behaald. In het Russische Kazan streden maar liefst 29 Europese landen om de titel.

In een fantastische reeks wedstrijden werd door het duo geen enkele set verloren. Rusland 2, Estland, Noorwegen en Finland werden verslagen, waarna het sterke Oekraïne probeerde te voorkomen dat Nederland de finale haalde. In misschien wel de beste wedstrijd van het toernooi werd Oekraïne echter met een 21-17 en een 21-15 aan de kant gezet.

Finale tegen Rusland
Dat betekende de finale in hun eerste grote Europese toernooi voor de jonge Emi (17) en Raïsa (15) van Kadijk Beach University. Deze finale moest worden gespeeld tegen het als eerste geplaatste Rusland 1, die konden rekenen op hun thuispubliek.

Heroïsche strijd
Het werd een heroïsche strijd. Zonder meer werd duidelijk dat dit op dit moment de sterkste teams van Europa zijn in deze leeftijdscategorie. De eerste set ging naar de Russinnen met 21-18, in de tweede set wisten de Nederlandse meiden de wedstrijd te kantelen, met een set die zij wonnen met 21-19.

Een derde set moest de beslissing brengen. Tot ver in de set kon het nog alle kanten op, maar uiteindelijk wisten de Russinnen, luidruchtig gesteund door thuispubliek en cheerleaders, de set met een 15-12 net hun kant op te trekken.

Gouden glans
Een hele mooie zilveren medaille met een gouden glans was er voor de in Werkendam trainende meiden. Een geweldige beloning voor hun technische vaardigheden, spelinzicht en mentale kracht.

Scheveningen
Komend weekend zijn zij te zien op het strand van Scheveningen, waar wordt gespeeld om het Nederlands Kampioenschap bij de senioren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden